El Camp Nou serà el primer estadi amb cobertura 5G

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, defensa l'estadi com a "laboratori d'innovació amb la tecnologia més avançada"

El Camp Nou amb cobertura 5G El Camp Nou amb cobertura 5G

Telefónica i el FC Barcelona han convertit el Camp Nou en el primer estadi amb cobertura 5G interna. Tot plegat, en col·laboració amb GSMA i Mobile World Capital Barcelona en el marc de la iniciativa 5G Barcelona. Així doncs, aquesta tecnologia jugarà tant des de les grades com al terreny de joc per tal d'explorar noves formes de retransmetre l'esport amb continguts immersius. Ras i curt: viure el partit des de casa, però com si s'estigués al Camp Nou.

Més info: La festa de les startups es juga al Camp Nou

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha recordat que el camp del Barça és el més gran d'Europa, amb una capacitat de 90.000 espectadors i que quan l'espai Barça sigui una realitat arribarà fins als 105.000 espectadors. "Gràcies a aquest acord, hem posat el Camp Nou com a laboratori d'innovació a disposició de la tecnologia més avançada en telefonia mòbil, el 5G".

Bartomeu: "Hem posat el Camp Nou com a laboratori d'innovació a disposició de la tecnologia més avançada en telefonia mòbil, el 5G" 

Més enllà de l'onze inicial, no hi faltaran tampoc càmeres de vídeo 360 graus connectades al 5G i sense cable. La primera prova s'ha fet aquest mateix dimarts coincidint amb la presentació que ha tingut lloc al Mobile World Congress i on s'han retransmès continguts exclusius d'un entrenament del Barça a la Ciutat Esportiva Joan Gamper així com un tour virtual per l'estadi.

Més info: Mounir Zok: "L'empresa esportiva ja ven més tiquets que seients hi ha en un estadi"

Per la seva banda, el president de Telefónica a Espanya, Emilio Gayo, s'ha mostrat convençut que "la connectivitat és l'oxigen del món digital on estem immersos, i les noves capacitats de la xarxa 5G seran essencials en aquesta nova generació de serveis. Assistir en directe a un partit de futbol de primer nivell mundial és un privilegi que no tots poden gaudir, i aquest projecte ens permet somniar i oferir a tots els nostres clients la possibilitat de viure en primera línia esdeveniments esportius de primera magnitud". 

 

Amb unes ulleres de realitat virtual, l'espectador podrà veure el partit des de La Llotja, al costat de la porteria, aprop del túnel de vestuaris o des de qualsevol altra perspectiva que li sembli interessant. No és d'estranyar tenint en compte que els grans estadis estan incorporant en els últims anys tot tipus de tecnologies per retransmetre experiències esportives: cablecams, flycams, videodrons, cobertures mòbils reforçades o broadcast de continguts exclusius fan les delícies dels espectadors.  

Gayo: "La connectivitat és l'oxigen del món digital on estem immersos, i les noves capacitats de la xarxa 5G seran essencials en aquesta nova generació de serveis"

Finalment, tant el CEO de GSMA, John Hoffman, com el CEO de Mobile World Capital, Carlos Grau, han conclòs que "amb la realitat immersiva, les noves generacions experimentaran els esports de forma diferent i s'oferirà als seus fans un accés sense precedents, experimentant moments únics a l'hora de customitzar les seves experiències des de qualsevol angle".

El millor gol arriba en temps de pròrroga: "Barcelona és el hub tecnològic que combina la tecnologia més avançada amb talent i innovació". ​

Més informació
Pere Duran: "El 4YFN inspira a emprendre"
Prohibit no parlar del Mobile World Congress
Avui et destaquem
El més llegit