'Cap nen sense bigoti' recapta 300.000 litres de llet

Les oficines de "la Caixa", al servei d'aquesta campanya conjunta entre l'Obra Social i el Banc dels Aliments, han recollit una mitjana de 113 litres per oficina

La campanya solidària Cap nen sense bigoti de l'Obra Social "la Caixa" ha recaptat 298.000 litres de llet a tot Catalunya; entre recaptació física i els canals electrònics. Aquesta quantitat se suma als 100.000 litres de llet que va donar l'entitat com a tret de sortida a la campanya, en la qual s'han sumat personalitats destacades, empreses, escoles i clubs esportius de forma espontània. D'una banda, els catalans han portat físicament 175.000 litres a les 1.422 oficines que té l'entitat al territori. De l'altra, les aportacions fetes fins ara als canals electrònics fetes sumen un valor de 123.000 litres.

Impulsada per l'Obra Social "la Caixa" i el Banc dels Aliments, la campanya pionera en la recaptació d'un únic producte, la llet, també ha tingut una forma de recollida novedosa. Després d'una setmana sencera en què totes les oficines han estat al servei de l'Obra Social, s'ha aconseguit que recullin una mitjana de 113 litres per oficina. Així mateix, CaixaForum i els centres de gent gran que té l'Obra Social "la Caixa" al territori han servit de promotors i escenaris d'aquesta iniciativa solidària en benefici de les famílies en risc d'exclusió social.

A partir d'ara, els qui ho desitgin poden continuar col·laborant en la recollida fins el 20 de juny fent aportacions econòmiques als canals electrònics: web Microdonatius de "la Caixa", portal de "la Caixa", Línia Oberta, CaixaMòbil, canvi de Punts Estrella i SMS amb la paraula «LLET» o «LECHE» al 28024. També es pot fer una llista de la compra solidària a www.granrecollidadellet.cat i www.granrecogidadeleche.es.200 mil·lilitres de llet al dia
Tots els donatius aniran destinats a minorar les necessitats anuals de llet als bancs dels aliments catalans, que es xifren actualment en 13 milions de litres de llet. Amb aquesta quantitat es garantiria el consum mínim de llet d'un litre per consumidor i setmana per a les 252.000 persones ateses pels bancs d'aliments catalans que actualment tenen una dieta deficitària en llet. 50.000 d'elles són nens d'entre 1 i 12 anys que podrien veure afectat el seu creixement i desenvolupament a causa d'aquesta mancança. L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) apunta que, com a mitjana, un got diari de 200 mil·lilitres de llet de vaca proporciona a un menor de 5 anys el 21% de les seves necessitats de proteïnes i el 8% de calories i nutrients.

Aquesta iniciativa solidària respon a la insuficiència al Banc dels Aliments d'aquest producte de cost assequible i caducitat estimada en uns tres mesos. Dels 21.870.890 quilos d'aliments recollits l'any passat pels bancs dels aliments catalans, 3.069.512 eren llet, la qual cosa equival a 12 litres de llet a l'any per a cada beneficiari quan la quantitat mínima requerida seria d'uns 50 litres a l'any.
Avui et destaquem
El més llegit