La carn vegetal d'Heura arriba al Regne Unit

Dues distribuïdores vendran els productes de la startup catalana al mercat britànic, un dels més importants pel que fa a productes vegetals

Un plat preparat amb carn vegetal d'Heura Un plat preparat amb carn vegetal d'Heura

La startup catalana Heura ha aterrat al mercat britànic. L'empresa emergent vendrà la seva carn vegetal al Regne Unit, en un pas més en la seva internacionalització que ja l'ha portada a França, Itàlia, els Països Baixos i Hong Kong. La comercialització al Regne Unit serà a través de dues distribuïdores locals especialitzades en menjar vegà, The Vegan Kind i Planet Organic. 

En principi, es començaran a vendre els productes de pollastre, tot i que si el comportament d'aquests és bo, més endavant introduiran també els productes amb gust de vedella. El mercat britànic s'ha convertit en un hub important de la indústria dels productes vegetals, amb la previsió d'arribar als 1.100 milions de lliures l'any 2023, segons l'empresa de recerca de mercats Mintel. 

Més info: Bernat Añaños: “No s’ha d’estudiar a Esade per ser empresari”

Marc Coloma, director executiu i fundador d'Heura Foods el considera el més "madur" actualment i el veu com una aposta segura per intentar tenir el major impacte possible en el sistema alimentari. Segons les dades de Mintel que ha difós l'empresa a través d'un comunicat, un 65% de la població britànica va consumir carn vegetal el 2018, fet que suposa un augment del 30% en comparació a l'any anterior.  

Els productes d'Heura imiten la textura, l'olor i el gust de la carn a través de productes 100% vegetals. L'empresa va néixer amb l'objectiu de fer front al problema d'insostenibilitat actual del sistema alimentari, fet pel qual ofereixen aliment ric en proteïnes d'origen vegetal en lloc d'animal.  

Més informació
Heura, el pollastre 'veggie' del Celler de Can Roca
Les catalanes Heura Foods, Saalg Geomechanics i Berdac, Premis Emprendedor XXI
Un terç de les noves startups de Lanzadera són catalanes
Avui et destaquem
El més llegit