Casa Ametller, l'empresa gran més conciliadora

L'Ajuntament de Barcelona també premia El Risell, l'empresa GPS i la Fundació Els Tres Turons

Una de les botigues de proximitat de Casa Ametller Una de les botigues de proximitat de Casa Ametller

Casa Ametller acaba de guanyar el Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, en la categoria d'empresa de més de 250 persones treballadores. Com ella, l'Ajuntament de Barcelona ha acollit aquest dilluns el lliurament de la sisena edició de Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, que també han guanyat la cooperativa El Risell, l'empresa GPS i la Fundació Els Tres Turons. Aquest premi anual reconeix grans i petites empreses i organitzacions de la ciutat compromeses en millorar la gestió del temps per aconseguir la conciliació entre la vida laboral, familiar i personal.

En el cas de Casa Ametller, es premia que donen un dissabte festiu cada 6 setmanes a tot el personal de botiga que faci més de 20 hores setmanals, mesura especialment innovadora en el sector del comerç que pot servir d'exemple per generar més transformacions en aquest àmbit, tal com apunta el mateix consistori.

Pisarello, durant el lliurament del premi atorgat per l'Ajuntament de Barcelona | Cedida
Pisarello, durant el lliurament del premi atorgat per l'Ajuntament de Barcelona | Cedida 

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat la importància, potser no prou reconeguda, d'aquests premis "que fan visible i reconeixen la importància que té des del punt de vista econòmic la reflexió sobre la bona vida, i sobre el temps", ha assegurat. "Com a ciutadans no en som plenament conscients. Parlar del temps és parlar de la vida en comú i de la bona vida, de com viure bé", ha dit.

Dos mesos de permís de paternitat

Quant al premi a El Risell, que ha guanyat en la categoria d'empresa de menys de 10 persones treballadores, el jurat ha premiat aquesta cooperativa per haver ampliat el permís de maternitat en 8 setmanes i el de paternitat en 4 setmanes a càrrec de la cooperativa i també per haver instaurat la jornada completa de 35 hores i la sortida entre les 15 hores i les 16 hores, establint un model d'equilibri entre els temps de treball i personal i promovent la corresponsabilitat en la cura de fills i filles.

D'altra banda, la firma Global Planning Solutions (GPS) ha guanyat com a empresa d'entre 10 i 50 persones treballadores. Se l'ha reconegut per ser una empresa del sector tecnològic que està fent esforços per millorar la conciliació de la vida laboral, personal i familiar de les persones treballadores amb mesures com l'aplicació per a mòbil (BOLD App) que facilita la gestió del temps dels empleats, a més d'apostar per la contractació de dones en un sector en el qual avui dia encara n'hi ha poques.

Per últim, han premiat la Fundació Els Tres Turons, en la categoria d'empresa de 51 a 250 persones treballadores, per haver implementat mesures que faciliten la conciliació personal, familiar i laboral que permeten a les persones treballadores fer part de l'atenció indirecta com teletreball i compactar la jornada amb tres tardes lliures.

Més informació
L'Agroparc d'Ametller Origen penja d'un fil
Ametller Origen busca 250 treballadors
Casa Ametller s'apunta als 'flagship store'
Avui et destaquem
El més llegit