CCOO i Ryanair pacten la millora de condicions dels tripulants de cabina

Fins a 2.000 treballadors de l'aerolínia irlandesa rebran augments salarials amb un acord que "obre la porta a negociar un conveni col·lectiu"

Un avió de Ryanair | iStock Un avió de Ryanair | iStock

Comissions Obreres ha aconseguit un acord amb Ryanair per la millora de les condicions laborals dels treballadors de cabina de la companyia a l'Estat. El sindicat celebra un pacte que considera "històric" i que afectarà fins a 2.000 tripulants ded l'aerolínia irlandes. El pacte modifica la programació horària, preveu augments salarials i, segons els representants dels empleats, "obre la porta a la negociació d'un conveni col·lectiu".

Amb aquest acord, les condicions dels tripulants de cabina de la low cost es regulatizen segons les demandes dels treballadors 20 anys després de l'inici d'operacions de l'empresa a l'Estat. El pacte equipara a l'alça les condicions dels treballadors que operen des de les bases de Barcelona, Madrid i València, preveu una programació fixa de cinc dies de feina i tres de descans i una jornada anual mínima. Comissions Obreres ha aconseguit, a més, contractes de treball permanents i directes, segons el que recull la nova reforma laboral.

"Aquest pacte suposa el primer gran pas en la nova relació laboral amb la companyia", celebra el secretari general del sector aeri de FSC-CCOO, Jon Herrera. El pacte de millora laboral posa la primera pedra d'enteses més amples –amb "diversos temes ja avançats sobre la taula, segons ha destacat el sindicat". Herrera considera l'acord una fita "històrica i molt important" després de dues dècades d'operacions de la low cost a l'Estat, i espera que, en aquesta nova situació, s'estableixi el "calendari per negociar i firmar un conveni col·lectiu complet" abans de l'octubre de 2023.

Per la seva banda, el people director de Ryanair, Darrell Hughes, es mostra "satisfet amb un acord que suposa unes grans millores per als tripulants en qüestions salarials i laborals". Segons el directiu, ambdues part han "treballat molt intensament per arribar a un pacte que no és el final, sinó el principi d'un acord durador" entre treballadors i companyia.

Més informació
Ryanair celebra 20 anys a l'Estat amb més de 400 milions de turistes transportats
Ryanair eleva a 103 les rutes a Catalunya
Ryanair obre sis rutes noves des del Prat
Avui et destaquem
El més llegit