Cellnex adquireix la italiana CommsCon per 18,6 milions d'euros

La filial de telecomunicacions d'Abertis compra l'operador que proveeix solucions de cobertura per a banda ampla mòbil

Cellnex Telecom ha tancat l'adquisició per 18,65 milions d'euros de CommsCon, un operador italià que proveeix solucions de cobertura per a banda ampla mòbil en grans espais oberts i tancats caracteritzats per l'alta freqüentació i aglomeració de persones.

Segons ha informat la companyia catalana aquest dimarts en un comunicat, aquesta operació s'ha tancat a través de la seva filial Cellnex Itàlia i la compra té un "alt significat estratègic" perquè la posiciona com un actor clau en el desenvolupament i desplegament de solucions de cobertura de telefonia i dades en espais de gran concurrència, ha destacat el conseller delegat de la companyia, Tobias Martínez.

Ha afegit que suposa la implantació de tecnologies avançades basades en les trucades small cells i els sistemes distribuïts d'antena (DAS), que donen servei a diferents operadors partint d'una única infraestructura i equips desplegats.

Martínez ha explicat que la densificació de les xarxes en espais oberts i tancats d'alta freqüentació és un dels principals vectors del creixement de les infraestructures de telecomunicacions els anys vinents: "No disposarem d'una banda ampla real i en mobilitat si no ens preparem per al repte que suposarà el desplegament de centenars de milers de small cells en les grans àrees urbanes", ha argumentat.

CommsCon és una companyia italiana fundada el 2002 i especialitzada en la provisió de serveis de cobertura als operadors de telefonia mòbil en àrees de gran afluència com aeroports, hospitals, estadis i grans oficines, entre d'altres.

L'empresa opera a Itàlia 85 sales allotjant 720 estacions base que canalitzen el tràfic de dades; aquestes sales connecten al seu torn amb 12.200 petites antenes en els anomenats DAS operats per CommsCon.

Aquest conjunt d'infraestructures ofereixen cobertura en espais de gran afluència com els metres de Milà, Gènova i Brescia, els estadis de San Siro a Milà i el Juventus a Torí, l'aeroport de Milà-Malpensa, els hospitals a Bèrgam i Milà, túnels d'alta velocitat a Bolonya, el túnel del Gran Sasso, el centre històric de Milà, oficines, recintes firals i centres comercials.

Després de l'adquisició el mes de març del 2015 del dossier de torres de telecomunicacions de Wind a Itàlia, Cellnex Telecom es va convertir en el principal operador independent europeu d'infraestructures de telecomunicacions sense fil, amb una cartera total de 15.120 torres.

Cellnex va tancar el primer trimestre del 2016 amb uns ingressos de 165 milions d'euros, un 41% més, i un Ebitda de 63 milions, un 26% més.
Avui et destaquem
El més llegit