Cellnex crea la seva fundació per combatre la bretxa digital

L'objectiu de la iniciativa és apropar les persones en risc d'exclusió a la tecnologia promovent una connectivitat "efectiva"

Tobías Martínex, conseller delegat de Cellnex | Europa Press Tobías Martínex, conseller delegat de Cellnex | Europa Press

L'operador d'infraestructures de telecomunicacions Cellnex Telecom ha impulsat la Fundació Cellnex amb una dotació d'un milió d'euros per reduir la bretxa "digital, social i territorial" a partir de projectes que millorin la competitivitat. La fundació s'ha concebut com una eina "dinàmica" per aconseguir la transformació de realitats particulars i col·lectives en situacions de vulnerabilitat i contribuir a la millora del medi ambient. L'objectiu és apropar les persones en risc d'exclusió a la tecnologia promovent una connectivitat "efectiva", afavorir la millora de connexions en territoris i promoure solucions "positives" per al medi ambient. La fundació preveu també promoure projectes innovadors d'impacte social. 

El model d'activitat dissenyat per la Fundació Cellnex es basa en programes liderats per la fundació, programes conjunts i voluntariat corporatiu. Els programes liderats per la fundació són els seus programes "insígnia" i busquen millorar la connectivitat i apropar la tecnologia al mitjà rural per mitigar les necessitats derivades de la bretxa social, territorial i digital.

Els programes conjunts són iniciatives liderades en aliança amb altres organitzacions o institucions per donar resposta a necessitats concretes, coherents amb l'activitat de Cellnex. Per últim, el programa de voluntariat de Cellnex s'integra a la fundació i involucra empleats i exempleats de la companyia en iniciatives altruistes alineades amb les línies estratègiques de la fundació. 

Més info: Mestre: "La pandèmia ens ha fet reconfigurar com hem de viure"

En els primers mesos, l'àrea d'actuació de la Fundació Cellnex se centrarà a Espanya i progressivament ampliarà la presència als diferents països on opera la companyia. "Facilitar la connectivitat de manera efectiva pot resultar un component clau per a la intervenció i la millora de la inclusió de persones en risc social. Ningú ha de viure desconnectat", ha assegurat el president de la Fundació Cellnex, Lluís Deulofeu

La Fundació compta també amb l'actual directora de medi ambient, canvi climàtic i gestió de riscos de Cellnex, Àngels Ucero, com a directora general. L'organigrama està format també pel conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez; la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, i el conseller delegat de Saba Infraestructures, Josep Martínez Vila, entre altres.

Avui et destaquem
El més llegit