Cellnex, Lenovo i NearbyComp sumen forces per a la millora del 5G

La seva nova solució facilita la gestió intel·ligent a l'extrem de la xarxa com a un servei per a aplicacions telco, empresarials, d'IoT o governamentals

Una antena de Cellnex | Cedida Una antena de Cellnex | Cedida

Cellnex Telecom, Lenovo i Nearby Computing han llançat una nova solució d'edge computing basada en tecnologia Intel per millorar les xarxes 5G i fer front als creixents desafiaments de les xarxes de telecomunicacions entorn dels requisits d'ample de banda i latència. Segons informen en un comunicat, aquesta solució està dissenyada per ajudar els operadors de xarxes mòbils (MNO, Mobile Network Operators, per les seves sigles en anglès) a millorar el rendiment, permetent al mateix temps un estalvi significatiu a les seves xarxes i generant noves fonts d'ingressos.

Aquests objectius, expliquen, poden aconseguir-se simultàniament impulsant parts substancials del tràfic de dades existent i futur cap a l'extrem de la xarxa. D'aquesta forma, les xarxes existents poden reduir la càrrega de tràfic prevista, millorant així el rendiment total.

Les tres companyies han treballat amb Intel per dissenyar aquesta solució edge perquè fos modular i flexible. Amb la finalitat de fer convergir les càrregues de treball en una sola plataforma, la solució utilitza el sistema de distribució OpenVINO Toolkit d'Intel per a la incorporació d'intel·ligència artificial i està previst incorporar OpenNESS per a les càrregues de treball en xarxa en el futur.

Amb aquest enfocament modular, la solució de Cellnex pot personalitzar-se i optimitzar-se per a les demandes específiques de cada emplaçament o torre a través de l'edge, aconseguint escalabilitat i reduint el cost total de propietat. Aquesta solució pot desplegar-se cobrint àmplies àrees o més petites en funció dels casos d'ús específics. Segons el director comercial de Cellnex, Óscar Pallarols, això "facilita nous i interessants casos d'ús per a diferents sectors".

Més informació
Cellnex, capital Europa: perdre per créixer
Avui et destaquem
El més llegit