Cellnex eleva les pèrdues en un 43% per les noves adquisicions

Operacions com l’adquisició d’Hivory a França o Polkomtel Infrastruktura a Polònia marquen un primer trimestre amb creixement d’ingressos, ebitda i flux de caixa

Tobías Martinez, CEO de Cellnex | Europa Press Tobías Martinez, CEO de Cellnex | Europa Press

Cellnex registra en el primer trimestre de 2021 pèrdues de 43 milions d’euros, un 43% més que durant el mateix període de l’any passat. La multinacional atribueix aquest resultat a l’augment de les amortitzacions i costos financers associats a les diverses adquisicions dutes a terme en els darrers mesos de 2020 i l’inici d’aquest any. La companyia de telecomunicacions catalana registra pèrdues tot i comunicar un creixement en els indicadors principals per sobre del 40% respecte del mateix període de l’any passat. Cellnex ha assolit durant els tres primers mesos de l’any uns ingressos de 506 milions d’euros, el que suposa un increment del 41%; un ebitda de 381 milions, 120 més que en el primer trimestre de 2020, i un cash flow superior als 180 milions, el que suposa un creixement del 42% respecte dels 127 milions registrats entre gener i març de l’any passat.

Tot i el resultat net negatiu, aquests primers resultats de l’any confirmen, segons informa l’empresa, unes previsions que projecten arribar als 2.400 milions d’euros en ingressos al llarg del 2021. Segons aquestes estimacions, hi hauria un creixement de l’activitat de la companyia en tots els indicadors, especialment pel que fa al flux de caixa lliure recorrent, que creixeria el 2021 en més d’un 50% respecte de 2020. 

Els serveis d’infraestructures per operadores mòbils continuen sent el gran motor de negoci orgànic de Cellnex. L’aportació d’aquesta línia als ingressos de la multinacional ha estat de 426 milions d’euros, un 84% del total. El 16% restant s’ha repartit entre l’activitat d’infraestructures de radiodifusió (11%) i les xarxes de seguretat i solucions per infraestructures urbanes, mitjançant les que Cellnex dona suport a, per exemple, Smart cities o la gestió de l’Internet de les coses (IoT), que aporta un 5% dels ingressos totals del primer trimestre. 

Les operacions clau per aquest primer trimestre de l’any han estat, segons la companyia, les adquisicions i altres acords en mercats internacionals. En paraules del conseller delegat de la companyia, Tobias Martínez, el primer trimestre de 2020 ha estat "marcat per nous acords en mercats clau com França, Països Baixos o Polònia", on Cellnex ha tancat operacions diverses com l'adquisició de l’operadora d’infraestructures de telecomunicacions Hivory o el contracte per integrar la xarxa de T-Mobile signat amb Deutsche Telekom. Aquest èmfasi en les operacions internacionals ha provocat que prop de tres quartes parts dels ingressos de l’empresa durant el primer trimestre es generin fora del mercat espanyol.

De cara a la resta del 2021, Cellnex ha tancat durant el mes d’abril una quarta ronda d’ampliació de capital amb la qual ha aconseguit recaptar 7.000 milions d’euros. Amb aquests fons, Cellnex pretén finançar una cartera de projectes de prop de 18.000 milions d’euros fins a finals de 2022, part dels quals ja estan compromesos en acords signats amb anterioritat com les d’Hivory i Deutsche Telekom o l'adquisició de Polkomtel Infrastruktura a Polònia.

Més informació
Cellnex amplia el seu capital amb 7.000 milions d'euros per finançar projectes
Cellnex treballarà a França amb els tres grans operadors mòbils
Avui et destaquem
El més llegit