Cellnex arriba a Polònia de la mà d'Iliad

La companyia invertirà 800 milions d'euros en l'adquisició del 60% de Play, que representa passar a operar prop de 7.000 torres al país

Cellnex aterra a Polònia Cellnex aterra a Polònia

Cellnex ha arribat un acord amb Iliad per adquirir una participació de control del 60% en la companyia que passarà a operar els prop de 7.000 emplaçaments de telecomunicacions de Play a Polònia. Segons informa la companyia en un comunicat, Iliad va llançar una oferta de compra sobre Play -acordada amb les seves dos principals accionistes- el passat 21 de setembre, el tancament de la qual es preveu que finalitzi a la fi de novembre. L'acord entre Iliad i Cellnex es preveu que es tanqui en el segon trimestre del 2021.

Cellnex invertirà 800 milions d'euros en l'adquisició del citat 60%, mentre que el 40% restant continuarà sent propietat de Play (Iliad), seguint el model que Cellnex i Iliad van acordar en el seu moment per al cas dels emplaçaments que Free (Iliad) operava a França. Cellnex finançarà l'operació amb caixa disponible.

Aquesta nova empresa polonesa d'infraestructures de telecomunicacions podria invertir fins a 1.300 milions d'euros en els propers 10 anys en el desplegament de fins a 5.000 nous emplaçaments.

El president de Cellnex, Franco Bernabè, ha destacat que "la xarxa de Cellnex a Europa continua guanyant pes en termes d'abast, diversificació geogràfica, densitat i capil·laritat", al mateix temps que afegeix que "aquest és, sens dubte, un diferencial significatiu perquè suposa un indubtable valor afegit per presentar-nos com a soci natural i d'elecció per als operadors mòbils europeus amb els quals podem col·laborar en diferents mercats, donant-los suport en els seus projectes per completar els desplegaments del 4G i accelerar l'extensió del 5G".

Més informació
Cellnex desplegarà xarxes IoT a Itàlia, Regne Unit i Irlanda
Cellnex completa l'ampliació de capital de 4.000 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit