La CE adjudica a Cellnex sis projectes per impulsar el 5G

Cellnex contribuirà al desplegament de la infraestructura 5G a Europa a quatre corredors transfronterers entre Portugal, Espanya i França

El CEO de Cellnex, Tobías Martínez | Cedida El CEO de Cellnex, Tobías Martínez | Cedida

La Comissió Europea ha anunciat que ha adjudicat a Cellnex sis projectes per potenciar la infraestructura 5G als corredors de transport. Els projectes de desplegament cobriran dos corredors transfronterers que connecten Espanya amb França i dos corredors que uneixen Espanya amb Portugal.

El principal objectiu d’aquests projectes és proporcionar una connectivitat 5G d’alta qualitat i ininterrompuda per als serveis de seguretat viària, i oferir serveis de connectivitat als usuaris de vehicles i passatgers al llarg d‟aquests corredors. Per això, l’empresa desplegarà 34 nous emplaçaments de telecomunicacions.

En conjunt, els projectes suposaran una inversió global d'aproximadament 24 milions d'euros, el 50% dels quals seran finançats per la Comissió Europea. L'execució dels mateixos s'iniciarà el gener del 2023 i està previst que finalitzin el desembre del 2025.

Eduardo Fichmann, Director Global d'Innovació i Estratègia de Producte de Cellnex, ha convidat els operadors mòbils i els diferents actors públics i privats del sector de la mobilitat a “unir-se al projecte i col·laborar en el desenvolupament de nous serveis que seran possibles gràcies al desplegament daquestes infraestructures”.

Aquestes infraestructures es consideren facilitadors clau per al desplegament de la mobilitat connectada i automatitzada del matí. També serviran per reforçar la digitalització de les operacions ferroviàries així com per prestar serveis més enllà del sector del transport a les zones circumdants dels corredors, incloses les zones rurals.

Cellnex ja compta amb experiència en aquest tipus de desplegaments. Dissenya, desenvolupa i testeja el futur de les infraestructures de connectivitat amb un important focus en la sostenibilitat de les mateixes i en les seves aplicacions per al vehicle connectat i autònom.

Més informació
Cellnex compra més de 300 emplaçaments de la portuguesa NOS per 163 MEUR
Cellnex “connecta” les botigues de Bauhaus a Suècia
Cellnex guanya un premi a les bones pràctiques en informació financera
Avui et destaquem
El més llegit