Cellnex tanca els comptes del 2023 amb unes pèrdues de 297 milions d'euros

La companyia atribueix les pèrdues a les amortitzacions i els costos financers associats als actius adquirits

Torre de telecomunicacions de Cellnex | Cedida Torre de telecomunicacions de Cellnex | Cedida

Cellnex Telecom ha tancat l’any 2023 amb unes pèrdues de 297 milions d’euros, igual que l’any anterior, segons la informació que ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia atribueix els números vermells a les amortitzacions, que pugen un 10%, i els costos financers, que ho fan un 11%, associats als actius adquirits pel grup. Malgrat això, Cellnex ha aconseguit augmentar els ingressos un 16%, fins als 4.053 milions d’euros, amb un EBITDA ajustat que ha crescut un 14% fins als 3.008 milions. El deute del grup és de 17.287 milions d’euros, un 76% a tipus fix. “2023 ha estat un any de transformació a Cellnex i des del 2022 hem anat experimentant un important creixement, a través d’adquisicions que han permès un creixement orgànic”, apunta Anne Bouverot, president del Consell de Cellnex.

Per la seva banda, Marco Patuano destaca que la companyia “ha tingut un bon rendiment comercial i una sòlida execució operativa”. En aquest sentit, el conseller delegat de Cellnex afirma que han avançat “positivament amb la reducció del deute, gràcies a la venda d’espais a França i l’operació amb Stonepeak amb els països nòrdics”. Recentment, la multinacional de les telecomunicacions ha utilitzat l’altaveu del Mobile World Congress per donar a conèixer la seva xarxa paneuropea d’infraestructures de telecomunicacions, tant a les grans ciutats com les zones rurals.

Actualment, Cellnex té 138.000 emplaçaments repartits en dotze països. Cellnex també ha reforçat els seus protocols per lluitar contra el canvi climàtic. Per cinquè any consecutiu, la companyia ha estat reconeguda per CDP, una organització sense ànim de lucre que gestiona un sistema de divulgació global per gestionar l’impacte dins del medi ambient. Concretament, el reconeixement destaca la tasca de Cellnex per la divulgació d’oportunitats, l’estratègia empresarial, la planificació financera i la fixació d’objectius ambiciosos.

Més informació
Cellnex presenta la seva xarxa paneuropea de telecomunicacions
Cellnex reforça la seva lluita contra el canvi climàtic
Cellnex se suma a la revolució dels quioscs multiservei d'USP desplegant antenes 5G
Avui et destaquem
El més llegit