• Empresa
  • Cellnex incrementa els ingressos un 46%

Cellnex incrementa els ingressos un 46%

Les pèrdues també creixen un 76% per amortitzacions i costos financers

Tobías Martínez, CEO de Cellnex Telecom | EP
Tobías Martínez, CEO de Cellnex Telecom | EP
Redacción VIA Empresa
Barcelona
11 de Novembre de 2022

Cellnex va tancar els nou primers mesos de l'any amb uns ingressos de 2.572 milions d'euros, un 46% més que el mateix període del 2021, segons ha comunicat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els tres primers trimestres també ha incrementat un 45% interanual l'Ebitda ajustat, fins a 1.937 milions d'euros, mentre que el flux de caixa es va incrementar un 46% interanual, fins a 967 milions d'euros.

 

Tot i això, el resultat net comptable ha registrat pèrdues de 255 milions, un 76% més que en el mateix període del 2021, "per l'efecte de les majors amortitzacions i costos financers" associats a les compres i integracions que ha realitzat l'empresa.

El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez, ha destacat un "sòlid tercer trimestre impulsat pel creixement orgànic", amb un increment del 5,7% dels punts de presència als emplaçaments del grup.

 

Martínez ha explicat que l'empresa està reforçant el "focus al balanç" i s'ha compromès a obtenir la qualificació BBB-, així com el grau d'inversió per part de S&P.

En declaracions a Europa Press, el director financer de Cellnex, José Manuel Aisa, ha dit que aquests resultats mostren que l'empresa va "viento en popa a toda vela". Ha recordat la política de l'empresa d'amortitzar "absolutament tot", cosa que provoca amortitzacions, segons ell, "tremendes", tot i que ha assegurat que el balanç està sanejat.

Ha apuntat que "els beneficis no vindran de manera immediata", encara que, en les seves paraules, s'han posat les bases per donar confort als inversors a llarg termini.

Perspectives

Cellnex va confirmar les perspectives per a l'exercici 2022 amb uns ingressos entre 3.405 i 3.455 milions d'euros, un Ebitda que se situaria entre 2.610 i 2.660 milions i un flux de caixa lliure recurrent entre 1.315 i 1.345 milions.

Les vendes futures contractades de l'empresa, incloent-hi la transacció de CK Hutchison al Regne Unit, arriben als 110.000 milions d'euros.

Martínez ha apuntat que les previsions passen per "continuar impulsant el creixement" amb programes de desplegament de més de 21.000 nous emplaçaments fins al 2030.

El deute financer net després del tancament de l’operació CK Hutchison és de 17.100 milions d’euros

D'altra banda, el deute financer net després del tancament de l'operació CK Hutchison és de 17.100 milions d'euros, el 77% dels quals està referenciat a tipus fix i que no comença a vèncer fins al 2024; mentre que la liquiditat disponible és de 4.300 milions d'euros.

Per negocis

Els Serveis d'Infraestructures per a operadors de Telecomunicacions mòbils van aportar als ingressos el 90,5%, amb 2.328 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 53% respecte del 2021.

Per part seva, infraestructures de radiodifusió va aportar un 6,5% dels ingressos amb 167 milions, i xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes va aportar un 3% dels ingressos, amb 77 milions d'euros.

Cellnex tanca l'acord amb CK Hutchison per adquirir els seus emplaçaments de comunicacions a sis països europeus: Àustria, Irlanda, Dinamarca, Suècia, Itàlia i el mateix Regne Unit

Cellnex Telecom va tancar l'acord amb CK Hutchison al Regne Unit després de l'aprovació per part de l'Autoritat dels Mercats i la Competència britànica (CMA) dels compromisos finals proposats per les dues firmes al maig i l'acord per a la cessió d'un paquet al voltant de 1.100 emplaçaments a l'operador britànic d'infraestructures de telecomunicacions Wireless Infrastructure Group (WIG).

D'aquesta manera es tanca la darrera transacció inclosa als acords assolits entre Cellnex i CK Hutchison el novembre de 2020 pels quals Cellnex ha adquirit els emplaçaments de telecomunicacions de CK Hutchison a sis països europeus: Àustria, Irlanda, Dinamarca, Suècia, Itàlia i el mateix Regne Unit.

Les sis operacions han suposat una inversió global de 10.000 milions d'euros i els acords també inclouen el desplegament de nous emplaçaments (BTS) fins al 2030, amb una inversió addicional de 1.150 milions d'euros, segons ha informat la companyia.

El perímetre total de les transaccions arribarà als 30.000 emplaçaments una vegada completats els programes de BTS.

Aquest perímetre es preveu que generi un resultat brut d'explotació (Ebitda) ajustat anual d'aproximadament 970 milions d'euros i un flux de caixa lliure i recurrent d'uns 620 milions d'euros una vegada completats els nous desplegaments, incloent-hi les estimacions d'arrendaments a tercers i les potencials eficiències.