Celsa factura 3.900 milions d'euros i preveu beneficis

El gegant català de l'acer guanya un 2,5% menys que el 2013 i registra pèrdues

Celsa Group, el gegant català de l'acer, va facturar l'any passat uns 3.900 milions d'euros, entorn d'un 2,5% menys que el 2013, i malgrat registrar pèrdues, preveu tornar a beneficis aquest any, gràcies a factors com més demanda d'acer tant a Espanya com a Europa.

Fonts de Celsa han explicat que, malgrat haver descendit de la xifra de 4.000 milions obtinguda el 2013, la companyia va millorar el seu benefici operatiu (Ebitda), en haver aconseguit millorar els marges i reduir els costos.

En concret, el benefici brut d'explotació (Ebitda) del grup a Espanya va créixer un 15%.

No obstant això, la companyia, que és la primera siderúrgica espanyola, va registrar el 2014 números vermells, si bé algunes de les seves empreses espanyoles o estrangeres ja van registrar beneficis l'any passat.

Celsa fon ferralla per convertir-la en acer i el 2014 ha sumat set milions de tones, aproximadament la mateixa quantitat que el 2013.

Actualment, Espanya aporta entorn d'un 36% de la facturació del grup, per un 30% d'Europa i la resta es reparteix entre d'altres parts del món, com el Magreb, Àsia o bé Llatinoamèrica.

Amb vista al 2015, el grup creu que tornarà a beneficis per factors com un millor tipus de canvi entre l'euro i el dòlar, o bé per la recuperació de la demanda d'acer.

Els plans del grup, propietat de la família Rubiralta, passen per aconseguir un benefici brut d'explotació que rondi els 400 milions d'euros en l'any 2017.

Al juny del 2013 Celsa va arribar a un acord amb uns 38 bancs per a refinançar el seu deute, que suma uns 2.700 milions d'euros.

D'aquesta quantitat, uns 1.000 milions corresponen al finançament del circulant, mentre que dels altres 1.600 milions, 200 s'han de tornar obligatòriament fins al 2018; uns altres 600 vencen al desembre del 2017 i els 800 restants al juny del 2018.

En el cas dels 600 milions que guanyen al desembre del 2017, si no s'atén una part substancial d'aquest deute, els creditors podrien convertir el seu deute en accions de filials estrangeres de Celsa.

D'una altra banda, fonts del grup han deixat clar que la tresoreria actual permet fer front sense problemes als venciments de compliment obligat, un de 20 milions d'euros al juny i uns altres 25 milions al desembre, i han negat que Celsa hagi incomplert algun venciment obligatori.

Han comentat que Celsa està en contacte amb els bancs per parlar d'una amortització voluntària que podria cobrir, bé venent uns terrenys, o recorrent a la seva filial escandinava Celsa Nordic.

Durant la reunió anual celebrada aquest migdia, Celsa ha aprofitat per lliurar diversos reconeixements als seus empleats per la seva labor de prevenció dels accidents laborals, i s'han lliurat els premis Francisco Rubiralta, que s'han concedit també a un grup d'empleats del grup en diverses categories.

Durant l'acte, al qual ha acudit el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, la vídua del fundador de Celsa, Francisco Rubiralta, Isabel Rubió, ha destacat la capacitat que va tenir el seu marit d0envoltar-se d'un gran equip per fer de Celsa una gran empresa.

De la seva banda, el president de la companyia, Francesc Rubiralta, fill del fundador, ha assegurat que Celsa es proposa ser un proveïdor global de serveis de l'acer, mentre que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha ressaltat que Celsa és un exemple d'"indústria pesada" necessària per a l'economia catalana, ja que "Catalunya serà industrial o no serà", ha apuntat.

Celsa compta amb més de 7.000 empleats arreu del món i és present industrialment a Dinamarca, Espanya, Finlàndia, França, Noruega, Polònia, el Regne Unit i Suècia.
Avui et destaquem
El més llegit