Uruguai, Bangladesh i l'Estat espanyol fan créixer Ciments Molins

L'empresa guanya 24 milions d'euros el primer trimestre del 2019, un 17,5% més que l'any anterior

Uruguai, Bangladesh i l'Estat espanyol fan créixer Ciments Molins Uruguai, Bangladesh i l'Estat espanyol fan créixer Ciments Molins

Ciments Molins ha obtingut un benefici de 24 milions d'euros durant el primer trimestre del 2019, un 17,5% mes que en el mateix període de l'any passat, segons ha informat la companyia en un comunicat. L'empresa ha destacat que els "bons resultats" assolits a l'Uruguai, Bangladesh i, especialment, l'Estat espanyol s'han vist "limitats" per la "difícil" situació del mercat a Mèxic i la depreciació del peso argentí respecte al primer trimestre del 2018. Ha afegit que en termes comparables de tipus de canvi, perímetre i ajustaments per hiperinflació a l'Argentina el benefici hauria estat d'un 50%. Els ingressos han augmentat un 8% fins els 198 milions d'euros.

Més info: Ciments Molins guanya 51 MEUR tot i la disminució d’ingressos

Pel que fa al resultat brut operatiu (Ebitda), el creixement ha estat del 10% durant el primer trimestre de l'any. El deute financer net ha crescut un 5% respecte al tancament de l'exercici 2018, arribant a 188 milions d'euros, com a conseqüència fonamentalment de les inversions en curs i a l'aplicació des del gener del 2019 de la nova normativa sobre arrendaments. 

Per últim, Ciments Molins ha realitzat inversions per 22 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any, centrades en la construcció d'una nova planta a Colòmbia i l'ampliació de la fàbrica argentina de San Luís. 

Més informació
Argentina eleva els beneficis de Ciments Molins
Mèxic impacta en els beneficis de Ciments Molins
Ciments Molins tanca pla el primer trimestre: guanya 20,4 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit