Clarity, Polarimetrics i Trisquel, finalistes al Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora

El projecte guanyador es triarà 'in situ', durant l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2024, l’11 de juliol

Clarity, Polarimetrics i Trisquel, finalistes al Premi a la Millor Iniciativa Emprenedorajpg Clarity, Polarimetrics i Trisquel, finalistes al Premi a la Millor Iniciativa Emprenedorajpg

Clarity Stethoscope SL (Sant Cugat del Vallès), Polarimetrics (Terrassa), Trisquel (Terrassa) són els tres projectes finalistes en la categoria de Millor Iniciativa Emprenedora dels Premis Cambra 2024. Aquesta és la segona edició que incorpora aquesta distinció especialment dirigida a empreses emergents i a noves iniciatives empresarials. El projecte guanyador d’entre els tres finalistes es triarà in situ per votació per mitjans electrònics de forma presencial dels assistents durant la celebració dels Premis Cambra 2024, que en aquesta ocasió tindran lloc el dia 11 de juliol a Matadepera.

El jurat de preselecció del Premi Cambra 2024 a la Millor Iniciativa Emprenedora ha estat integrat pels membres del Grup Plató Innovació de la Cambra de Comerç de Terrassa. Un total de vuit candidatures han concorregut en aquesta edició en aquesta categoria. Pròximament, es donarà a conèixer el Premi Cambra a la Trajectòria Empresarial

Un total de vuit candidatures han concorregut en aquesta edició en aquesta categoria

Clarity Stethoscope SL

El projecte liderat per Inés Alejandra Betancourt Torres i Jacqueline Torres, dins de l’àmbit del disseny de dispositius mèdics, consisteix en la transformació d’un telèfon mòbil en un estetoscopi per ser utilitzat directament al domicili per part de pacients amb malaltia respiratòria crònica o aguda.

La solució que aporta Clarity té una configuració universal i de baix cost. Permet l'avaluació instantània de l'usuari mitjançant una trucada convencional i l’enviament de l'enregistrament a personal sanitari. A més, el dispositiu estarà associat a una plataforma d'IA, ara mateix en desenvolupament, que farà una orientació diagnòstica. El dispositiu, de caràcter físic, s'acobla al telèfon mòbil, i compta ja amb un prototip funcional validat.

Polarimetrics

El producte de Polarimetrics, liderat per Pau Santos Vives i Noel Rodrigo en el sector d’activitat de fabricació d’instruments d’òptica i equip fotogràfic, és una càmera multiespectral intel·ligent. La innovació rau en la unitat de processament integrada al sensor, que permet processar dades en temps real. A més, el disseny està optimitzat per implementar estratègies d’IA. Inicialment, el producte s'optimitza per a ser acoblat en drons per agricultura de precisió, però és una tecnologia escalable a altres sectors.

Polarimetrics també ha desenvolupat un mètode per a calibrar la llum ambient en temps real (patent aplicada).Aquesta tecnologia s’orienta principalment a empreses que ofereixen serveis d’agricultura de precisió i que, avui dia, estan guanyant acceptació dins del sector agrícola. El producte també és d'interès per centres de recerca (LoI signat amb la Universitat de Mehran) i és escalable a altres sectors com el control de qualitat d'aliments, infraestructures, mineria, defensa i altres.

Trisquel IA Wellness

Segons l'OMS, un 9% de la població té algun problema de salut mental, i un 25% el patirà en algun moment de la vida. L’aplicació Trisquel IA Wellness, liderat per Nerea González i Óscar Jiménez, en l’àmbit de la salut mental i tecnologia, integra la IA per prevenir i tractar problemes psicològics mitjançant l'anàlisi de patrons de comportament de l'usuari a través d’una app que analitza l'ús del dispositiu. L’aplicació es connecta als centres de salut per al monitoratge i l’assistència per part dels professionals de la salut.

Trisquel cobreix la necessitat d'oferir suport continu als usuaris i professionals de la salut. L’aplicatiu realitza un seguiment del progrés proposant tests a l'usuari per contrastar les dades tractades per part de l'algoritme amb les respostes del pacient i obtenir així una avaluació inicial i final. L'app es pot enllaçar amb altres aplicacions de salut, a més de proporcionar de manera personalitzada recursos de suport i material didàctic (audiovisual, textual i interactiu) per a l'autoajuda de l'usuari. Així mateix, envia senyals als professionals de la salut per prevenir crisis en el pacient.

 

Avui et destaquem
El més llegit