Coca-Cola triplica els beneficis fins el juny

L’embotelladora que presideix Sol Daurella guanya un 174,5% més per la recuperació del sector de la restauració

La presidenta de Coca-Cola Europacific Partners, Sol Daurella, i el conseller delegat, Damian Gammel | Coca-Cola Europacific Partners La presidenta de Coca-Cola Europacific Partners, Sol Daurella, i el conseller delegat, Damian Gammel | Coca-Cola Europacific Partners

L'embotelladora de refrescos Coca-Cola Europacific Partners, presidida per Sol Daurella, va registrar un benefici net de 675 milions d'euros fins al juny, un 174,5% més que l'exercici anterior, i va incrementar un 18,5% el seu volum de vendes, fins als 8.280 milions d'euros. Això suposa que gairebé va triplicar els guanys en aquest període malgrat la inflació i la situació internacional.

La companyia atribueix la millora de les xifres a la recuperació continuada de l'activitat dels restaurants, bars i cafeteries, la tornada dels viatges i el turisme. No obstant això, també apunta que l'aparició de la variant òmicron va alentir la recuperació al quart trimestre, especialment al canal d'hotels, restaurants i cafeteries (Horeca).

La península Ibèrica és l’àrea europea on més creix el consum per la reactivació del canal Horeca

Pel que fa a la península Ibèrica i Andorra, les vendes van créixer un 28,5% en termes interanuals, situant-se en els 1.375  milions d'euros, que s’atribeuxen sobretot a la reactivació del canal Horeca. Les vendes en aquesta àrea són les que han crescut més d’Europa, si bé el Regne Unit segueix liderant el rànquing per import.

A l'Estat també s'ha detectat una millora del comportament del canal d'alimentació, després de l'impacte de la pujada de l'IVA de l'any passat. "Continuem confiant en la resiliència de la nostra categoria malgrat unes perspectives més incertes a conseqüència de la volatilitat macroeconòmica i geopolítica, així com de l'escalada de la inflació", ha indicat el conseller delegat del grup, Damian Gammell.

Tenint en compte el "sòlid" comportament del primer semestre, l'embotelladora ha decidit revisar a l'alça les previsions d'ingressos i benefici operatiu per al 2022, segons informa aquest dijous en un comunicat.

Més informació
Coca-Cola escull Sitges per impulsar un projecte de sostenibilitat en l'hostaleria
Coca-Cola duplica els beneficis
Coca-Cola genera 872MEUR a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit