Pere Viñolas i Juan José Bruguera conseller delegat i president de Colonial
Pere Viñolas i Juan José Bruguera conseller delegat i president de Colonial

Colonial es converteix en el nou gegant immobiliari

La immobiliària tanca la fusió amb Axiare i es consolida com una companyia amb una cartera d'actius valorats en 11.079 milions d'euros

Colonial culmina aquest dilluns la seva fusió amb la socimi Axiare, una operació que dona lloc a un nou gegant immobiliari, l'empresa més gran cotitzada d'edificis d'oficines en lloguer del país i una de les primeres d'Europa, que suma actius pel valor d'uns 11.000 milions d'euros. L'operació es completa en començar aquest dilluns a cotitzar els 19,27 milions de nous títols que Colonial ha emès per atendre el bescanvi d'accions amb el qual ha materialitzat la fusió.

Amb aquest intercanvi, la immobiliària que dirigeix Pere Viñolas s'ha fet amb el 13,14% d'Axiare que encara no controla després que aconseguís el 86,6% del capital de la socimi amb l'OPA que li va llançar a finals del 2017. El bescanvi s'ha dut a terme a raó de l'entrega d'1,8554 accions pròpies de nova emissió de Colonial per cada títol d'Axiare, empresa que va deixar així de cotitzar al tancament del mercat del passat divendres.

Colonial conclou d'aquesta manera, i en el termini benvolgut de mig any, la fusió amb la qual pretén "consolidar" la seva posició en el sector d'oficines prime. Així mateix, amb l'operació, la immobiliària pretén "donar resposta als actuals reptes del sector immobiliari mitjançant l'enfortiment de la seva posició competitiva, i així aconseguir una dimensió i eficiència més grans del negoci a Espanya", tal com va indicar l'empresa davant la junta d'accionistes que va aprovar la integració.

No obstant això, Colonial no descarta que la fusió també generi "duplicitats i incoherències" a la plantilla resultant, en aquest cas contempla escometre un "ajust" en els propers mesos.

Atrapar Merlín

Amb la seva fusió, Colonial i Axiare conformaran una companyia patrimonialista amb una cartera d'actius immobiliaris per valor d'uns 11.079 milions d'euros, segons les valoracions de les dues companyies al tancament del 2017, i integrada per edificis d'oficines situats al centre de Madrid, París i Barcelona.

D'aquesta manera, el nou grup s'aproxima a Merlín, primera socimi cotitzada, amb immobles per 11.384 milions, si bé aquesta empresa, a més d'oficines, compta amb centres comercials i centres logístics.

Colonial seguirà enfocada al lloguer d'oficines, si bé contempla quedar-se amb els onze centres logístics que aporta Axiare, valorats en uns 300 milions d'euros, i aprofitarà l'auge que presenta aquest segment immobiliari a la calor del comerç electrònic.

La nova Colonial fusionada generarà una facturació per rendes d'uns 350 milions d'euros a l'any, import que ascendirà fins a superar la cota dels 500 milions en l'horitzó del 2022, una vegada que es materialitzin tots els projectes que la companyia té en desenvolupament.

Més informació
La incorporació d'Axiare impulsa els beneficis de Colonial
Colonial i Axiare aproven la fusió
Colonial tanca l'OPA sobre Axiare
Avui et destaquem
El més llegit