Pere Viñolas i Juan José Bruguera conseller delegat i president de Colonial
Pere Viñolas i Juan José Bruguera conseller delegat i president de Colonial

Les oficines 'prime' enlairen els beneficis de Colonial

La companyia immobiliària registra 683 milions d'euros de benefici, vora un 150% més

L'any 2017 ha estat un any excel·lent per a Colonial. Ho demostren les xifres que ha presentat aquest dilluns la immobiliària que dirigeixen Juan José Brugera i Pere Viñolas, ja que ha obtingut un benefici rècord de 683 milions d'euros, un 149% més. Segons ha explicat Viñolas, conseller delegat de Colonial, "aquesta tornada és conseqüència d'una estratègia d'especialització en oficines prime als mercats de Barcelona, Madrid i París amb un enfocament de creació de valor immobiliari -"prime factory"- que preval la qualitat de la tornada mantenint la màxima disciplina financera".

L'estratègia del grup es veu reflectida en tots els apartats dels resultats financers i operatius de l'any 2017, amb un augment del 22% del resultat recurrent fins als 83 milions d'euros, la qual cosa suposa un 14% més en benefici per acció. A més, la companyia ha aconseguit 99 contractes signats que corresponen a més de 134.000 metres quadrats i 48 milions d'euros de rendes anuals. Més de 59.000 metres quadrats corresponen a nous contractes, i més de 75.000 metres quadrats corresponen a renovacions.

Barcelona, Madrid i Paris

En el portfoli de Barcelona s'han signat més de 51.000 metres quadrats. Destaca la signatura de més de 10.000 metres quadrats en el quart trimestre corresponent a operacions de pre-let per part de companyies tecnològiques internacionals. La renda màxima signada és de 23,5 euros/ metres quadrats/ mes, establint la referència prime.

Sobre el canvi de seu social, Brugera ha destacat que "no tenim cap canvi més previst en el futur immediat" 

En el portfoli de Madrid s'han signat més de 62.000 metres quadrats. La renda màxima signada ha estat de 32 euros/ metres quadrats /mes, aconseguida en una operació de més de 5.000 metres quadrats en l'immoble Castellana 43.

Per últim, en el portfoli de París s'han signat més de 21.000 metres quadrats en 28 operacions. La renda màxima d'oficines signada durant aquest exercici 2017 ha estat de 850 euros/ metres quadrats /any. 

No tornaran a Catalunya

Sobre la situació de canvi social, el president de la immobiliària Colonial, Juan José Brugera, ha assegurat aquest dilluns que no preveuen tornar la seu social de la companyia a Catalunya "en el futur immediat". Preguntat durant la roda de premsa de presentació de resultats celebrada a Barcelona, per si la decisió presa a l'octubre pel consell d'administració de la socimi de traslladar el domicili social de Barcelona a Madrid és irreversible, Brugera ha contestat: "No ho tocarem, no tenim cap canvi més previst en el futur immediat". El president del grup immobiliari també ha justificat el trasllat per "les circumstàncies que hi havia aleshores". 

Més informació
Colonial tanca l'OPA sobre Axiare
Colonial compra un segon edifici a Lar España
Axiare vol més diners de Colonial
Avui et destaquem
El més llegit