Conflicte fraternal a Bon Preu

Josep Font demana al seu germà Joan que li compri la meitat del grup familiar de distribució

Joan Font, president del Grup Bon Preu Joan Font, president del Grup Bon Preu

Josep Font ha demanat al seu germà Joan que li compri la seva meitat del grup de distribució Bon Preu, avança La Vanguardia. Fonts de la companyia de supermercats han indicat a VIA Empresa que no poden donar detalls sobre l'estat de les negociacions.

La petició es va efectuar abans de l'estiu, quan es va aplicar el resultat d'un laude per tal d'incorporar un nou article en els estatuts de la companyia. Aquest nou article descriu, "en cas de conflicte, com s'hauria de dirimir i negociar" el repartiment de l'empresa, indiquen fonts de Bon Preu.

Les mateixes fonts indiquen que aquesta qüestió és per una desavinença entre els dos accionistes: "A nivell d'accionariat hi ha alguna discrepància, alguna diferència sobre temes de com es reparteixen dividends". Des de la companyia avisen, però, que aquest conflicte no té cap mena d'afectació sobre el rumb i el projecte o el pla estratègic de la companyia.

La companyia, amb seu a Les Masies de Voltregà, va ser fundada el 1975 a Manlleu. A hores d’ara, el grup compta amb 216 establiments: 123 supermercats Bonpreu, 47 hipermercats Esclat, 6 punts de recollida de compra on-line i 43 benzineres EsclatOil. Durant el primer semestre d'enguany ha facturat 591 milions d'euros. Durant tot l'any 2016, la facturació total del grup va ser de 1.077 milions d'euros.

El grup invertirà 200 milions d'euros en els propers exercicis, obrirà 27 nous establiments en dos anys i contractarà 1.300 nous professionals.

Més informació
Bon Preu estrena hipermercat a Lliçà d'Amunt
Els reptes digitals del 'retail' català
Bon Preu obre el primer Esclat a Tortosa i crea 58 llocs de feina
Avui et destaquem
El més llegit