El Consorci de la Zona Franca tanca 2020 amb uns ingressos de 55MEUR

El plenari del CZFB ha aprovat uns comptes que consoliden l'organisme com un motor de innovació a la ciutat

La seu del CZFB, a la Zona Franca | ACN La seu del CZFB, a la Zona Franca | ACN

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona tanca els comptes de 2020 amb un volum de negoci de 55 milions d'euros. Segons ha informat l'organisme, els resultats han estat similars als de l'exercici anterior, i han registrat un benefici d'operacions ordinàries superior als 13,5 milions d'euros. El patrimoni net de l'entitat se situa en els 491 milions d'euros.

A més de la validació dels comptes del 2020, el plenari, presidit per l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i pel delegat especial de l'Estat al CZFB Pere Navarro, ha aprovat el plantejament estratègic del Consorci, molt marcat per l'impuls de la Barcelona New Economy Week (BNEW). Segons ha informat el consorci, la segona edició de l'esdeveniment serà una de les grans fites de la història de l'organisme, amb un programa amb 10 verticals per impulsar la innovació a Barcelona.

El plenari de l'empresa pública ha abordat també altres temes rellevants per a l'economia local com la primera fase de Dfactory Barcelona, que compta amb una inversió de 25 milions d'euros per part del CZFB i comprèn un edifici "singular i sostenible" de 17.000 metres quadrats a la Zona Franca. L'objectiu de Dfactory serà unir empreses tecnològiques amb potencials clients corporatius, amb projectes centrats en la IA, la robòtica o la ciberseguretat.

També s'han marcat durant la reunió els compromisos de l'empresa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, un procés que el CZFB porta desenvolupant més d'un any i del que ja han presentat diversos informes, tots ells favorables al compliment de les agendes de sostenibilitat.

Segons el delegat especial de l'Estat a la CZFB Pere Navarro, "el repte de la reactivació és assentar unes noves bases que permetin avançar" cap a un nou model econòmic, més innovador i amb major valor afegit. El Consorci vol ser, afirma Navarro, "un actor proactiu en aquesta transformació, generant l'entorn necessari per avançar en aquesta direcció".

Més informació
Blanca Sorigué i la refundació del Consorci de la Zona Franca
BNEW 2021: a través d’una pantalla més enllà de la covid-19
BNEW, la fira que no és fira
Avui et destaquem
El més llegit