Abacus és una cooperativa que aquest any fa 50 anys
Abacus és una cooperativa que aquest any fa 50 anys

Les cooperatives Som i Abacus es fusionen

Som aplega projectes com 'Sàpiens', Ara Llibres o Amsterdam

Som i Abacus s'han fusionat en una nova cooperativa. Així ho han anunciat les dues entitats a través de Twitter: "Hem aprovat la fusió de les dues organitzacions! Avui neix una nova cooperativa amb la voluntat de defensar la cultura i l'educació, i al servei d’un país i un món millors". Les dues organitzacions ja han aprovat el moviment a les seves assemblees.

Abacus Cooperativa es va fundar el 1968 com "un projecte de futur, amb una proposta col·lectiva innovadora, singular i transformadora, orientada a l’educació, la cultura i el cooperativisme". La visió d’un grup de mestres, pares i mares, amb l’Associació de Mestres Rosa Sensat, va donar lloc a aquest projecte cooperatiu per facilitar l’accés a productes de qualitat i a bon preu per a l’educació, la cultura i l’esbarjo. Té 900.000 socis i disposa de 46 establiments a Catalunya, País Valencià i Balears.

Som va néixer el 2016 per "implicar la societat en la construcció d’una indústria cultural sòlida i al servei del país". Abans Som, van ser més de deu anys Grup Cultura 03. Aglutina destacades marques dedicades a la producció de continguts culturals, editorials i audiovisuals en diferents formats com Sàpiens, Cuina, Ara Llibres o Amsterdam.

Avui et destaquem
El més llegit