Copisa es desfà de la filial de concessions

La constructora catalana guanya 100 milions d'euros amb la venda del 80% de la companyia la francesa Mirova

L'edifici central de Copisa a la Plaça d'Europa L'edifici central de Copisa a la Plaça d'Europa

Copisa es desfà de la seva filial de concessions. La constructora catalana tanca un acord amb el fons francès Mirova per vendre-li el 80% de la companyia, una operació que generarà unes plusvàlues d'uns 100 milions per a la constructora propietat de la família Cornadó.

La filial de concessions de Copisa compta amb participacions en autopistes com ara les de Cedinsa o la línia 9 del metro de Barcelona, en concret compta amb el 15% de la línia de metro, el 65% de la presó de Quatre Camins així com el 24% de la Ciutat de la Justícia, entre d'altres.

En una primera fase, el fons d'infraestructures francès prendrà el 60% de Copisa Concessions, que és la societat en la qual estan englobades les participacions que té en diferents concessions. En una segona fase es realitzarà una ampliació de capital que assumirà Mirova íntegrament, de manera que passarà a controlar el 80% esmentat.

Malgrat el canvi en l'accionariat, Copisa mantindrà la gestió de la filial de concessions. Amb la sortida parcial del negoci de concessions, Copisa culmina el procés de refinançament del deute d'uns 275 milions que va dur a terme l'any passat, ja que bona part d'aquest passiu es va traslladar a la filial de concessions, ara venuda.

Més informació
La banca obliga Copisa a aprimar-se
Copisa refinança seu deute bancari
Copisa s'adjudica una urbanització a Casablanca
Avui et destaquem
El més llegit