El cotxe urbà elèctric de Seat veurà la llum el 2025

La companyia vol liderar l'electrificació de la indústria de l'automòbil a Espanya

Seat fabricarà un cotxe elèctric urbà | Seat Seat fabricarà un cotxe elèctric urbà | Seat

Seat llançarà al mercat un vehicle elèctric urbà el 2025, segons ha anunciat la companyia en la seva roda de premsa anual. Amb aquest cotxe, la companyia entrarà en un segment del voltant de 20.000 i 25.000 euros, essencial per fer accessible l'electromobilitat  a la població de forma massiva i aconseguir els objectius del Green Deal. La planta de producció on es fabricarà aquest vehicle s'anunciarà en els propers mesos.

A més, la companyia ha presentat un pla, denominat Future Fast Forward, que el seu objectiu és liderar l'electrificació de la indústria de l'automòbil a Espanya. El motor clau d'aquest pla és la producció de vehicles elèctrics urbans a Espanya a partir del 2025. El president de Seat, Wayne Griffiths, ha explicat que "volem fabricar cotxes elèctrics a Espanya a partir del 2025. La nostra intenció és produir més de 500.000 cotxes elèctrics urbans a l'any a Martorell, també per al Grup Volkswagen, però necessitem un compromís clar per part de la Comissió Europea".

Seat aspira no només a produir vehicles elèctrics, sinó també a liderar el desenvolupament de tot el projecte per al Grup Volkswagen. "El nostre pla és transformar el nostre centre tècnic, únic en el sud d'Europa i un actiu de R+D essencial per a la regió", ha dit Griffiths. "Creiem que és part de la nostra responsabilitat electrificar Espanya. Fa 70 anys, vam posar a aquest país sobre rodes. El nostre objectiu, ara, és posar a Espanya sobre rodes elèctriques".

Future Fast Forward serviria com a força impulsora per generar ocupació, especialment per als joves. El projecte inclou Seat, així com governs, centres tecnològics i grans, mitjanes i petites empreses.

Més informació
Les vendes de Seat cauen 27,4% per la covid-19
Seat cedeix part de la planta de Martorell per vacunar contra la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit