Criteria i Taqa trenquen les negociacions per llançar una OPA conjunta sobre Naturgy

El 'hòlding' dels Emirats Àrabs Units es retira de l'operació després de no arribar a un acord amb els fons CVC i GIP

Seu de Naturgy a Madrid | Cedida Seu de Naturgy a Madrid | Cedida

Criteria Caixa i Taqa han trencat les negociacions per llançar una OPA conjunta sobre Naturgy, segons ha confirmat el braç inversor de la Fundació La Caixa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El hòlding dels Emirats Àrabs Units ha avortat l'OPA després de no arribar a un acord amb els fons CVC i GIP -per comprar les seves accions a l'energètica- i ha decidit retirar-se de l'operació. A mitjans d'abril, Taqa i Criteria van confirmar l'interès de dur a terme aquesta inversió conjunta que comportava el desemborsament d'un mínim de 10.000 milions d'euros per prendre el control del 40% del capital de Naturgy, en mans de CVC i GIP. La CNMV va decidir suspendre temporalment el 17 d'abril la cotització de Naturgy.

En paral·lel, la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, va situar l'energètica espanyola com una "empresa estratègica" de l'Estat i va reclamar que el capital de Naturgy fos "clar, transparent i, si és possible, espanyol". Per la seva banda, el ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, va recalcar que s'analitzaria l'operació Criteria-Taqa si es confirmava i va obrir la porta a què l'Estat entrés en l'accionariat de Naturgy, com ja ha fet amb Telefónica.

Criteria Caixa: "Les negociacions han finalitzat sense cap acord"

Criteria Caixa ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que les converses amb Taqa s'han donat per acabades. "Les negociacions han finalitzat sense que s'hagi arribat a cap acord", ha precisat el braç inversor de la Fundació La Caixa, que ha recordat, però el seu "compromís" com a inversor a llarg termini de Naturgy i el "suport explícit" al pla de transformació de la companyia energètica. En paral·lel, Criteria Caixa assegura que manté converses per explorar possibles nous socis per a Naturgy que permetin "aprofundir en la seva transformació i accelerar la seva transició energètica".

 

Més informació
Fundació Naturgy reconeix la lluita contra la pobresa energètica de Fundación Luz Solidaria
Naturgy renova la certificació 'efr global' per les seves mesures a favor dels seus empleats
Avui et destaquem
El més llegit