Damià Calvet serà el nou president del Port de Barcelona

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat ocuparà el càrrec a partir del 5 de juliol en un període clau per a l'organisme

Damià Calvet ocuparà la direcció del Port de Barcelona amb diversos reptes estratègics a l'horitzó | Europa Press Damià Calvet ocuparà la direcció del Port de Barcelona amb diversos reptes estratègics a l'horitzó | Europa Press

Damià Calvet serà el nou president del Port de Barcelona. Segons ha avançat El Mercantil i ha pogut confirmar VIA Empresa, l'exconseller de Territori i Sostenibilitat i actual diputat per Junts al Parlament de Catalunya rellevarà l'actual presidenta Mercè Conesa al capdavant de l'organisme el proper dia 5 de juliol.

Calvet agafa així el relleu de Conesa en un moment de gran rellevància per al Port, enmig de la recuperació dels trajectes mercantils i turístics després de les restriccions causades per la pandèmia. L'exconseller haurà d'ocupar-se també de qüestions com el projecte de l'Hermitage, el quart Pla Estratègic del Port o la transició energètica de les instal·lacions portuàries.

Més info: Conesa: "L'Estat espanyol no s'ha ocupat de desplegar una xarxa de mercaderies"

A banda de la seva etapa com a Conseller de Territori i Sostenibilitat, Calvet havia ocupat diferents posicions a les institucions, com la direcció general d'Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. Format en Arquitectura i Ciències de l'Edificació, Calvet també ha ocupat diversos llocs a corporacions municipals. Va ser regidor a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i, més tard, tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Economia i Hisenda a l'Ajuntament de Sant Cugat, on va coincidir, precisament, amb Conesa quan aquesta exercia com a alcaldessa de la ciutat.

Més informació
Mercè Conesa, presidenta d'un dels grans motors econòmics de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit