CA | ES

Damm tanca una de les fàbriques Cacaolat

La planta aragonesa, propietat de Cobega i Damm, estava produïnt al 7% de la seva capacitat

Quan a finals de 2011 l'aliança de la fabricant de begudes Damm i l'embotelladora Cobega va comprar la mítica firma Cacaolat, que llavors estava en concurs de creditors, els nous propietaris es van comprometre als jutjats a mantenir la plantilla i desenvolupar un pla industrial per a la fàbrica de Saragossa. No obstant això, menys de dos anys després, el grup català ha anunciat el tancament de la planta lletera d'Utebo, antiga planta Sali, a Saragossa. Hi treballen 47 persones i actualment està produint per sota del 7% de la seva capacitat total.

En un comunicat, la firma de batuts ha justificat que la planta d'Utebo té capacitat per processar més de 90 milions de litres de llet, però el 2012 ha estat produint per sota del 7% de la seva capacitat total. Per això, l'empresa assegura que s'ha vist obligada a prendre "mesures dràstiques" per reduir costos i adequar la seva estructura a les necessitats del mercat, amb el pla industrial inclòs.

D'una banda, Cacaolat admet en el comunicat "una lleu recuperació en els darrers mesos". Però alhora parla d'"una crisi generalitzada en el sector làctic" i d'una "pèrdua de clients arran del llarg procès concursal".

El canvi de mans de Cacaolat el 2011 va ser, efectivament, resultat d'un llarg procès concursal: Nueva Rumasa, de l'imperi Ruiz-Mateos, n'era el propietari i Cacaolat va caure amb la resta del grup. El jutge va adjudicar a Damm i Cobega la firma de batuts, després que presentessin la millor oferta.

Avui et destaquem
El més llegit