Danés es llança a la internacionalització

L'empresa familiar inverteix 400.000 euros en una nova nau industrial a Arenys de Mar

L'empresa catalana de pastisseria artesana Danés ha invertit 400.000 euros en l'adequació d'una nau industrial de 1000 m2 a Arenys de Mar amb l'objectiu d'expandir la seva activitat i iniciar-se en l'exportació. L'empresa Danés és hereva de l'obrador artesà i familiar de la coneguda Pastisseria Danés, establerta a Arenys de Mar des del 1957.

La tercera generació de la família ha engegat un nou projecte per iniciar-se en les vendes a l'exterior de productes de pastisseria fets a Catalunya. Ha comptat amb la col·laboració del Servei d'Assessorament Financer d'Acció, que l'ha ajudat a obtenir un préstec participatiu per finançar part de la inversió en nova maquinària.

La nova nau es posarà en marxa a finals de gener amb un equip de cinc treballadors inicialment, que passaran a ser deu a finals del 2017. "Hem invertit en equipament divers com envasadores, sales de control de temperatura i qualitat i un forn, entre d'altres", ha comentat Marc Danés, soci de la firma. Tot i així, ha puntualitzat que "no canviarem les receptes tradicionals", fet que ha obligat a cercar "un embalatge per envasar al buit sense que els aliments perdin la seva qualitat, i sense afegir-hi additius ni conservants", ha indicat. Quan la fàbrica estigui a ple rendiment tindrà uns 30 treballadors que treballaran en dos torns.

Danés centrarà la seva activitat en la fabricació les galetes típiques d'Arenys de Mar -les anomenades coquetes d'Arenys, elaborades amb pasta de full i sucre-, i en pastes de te. El primer any es vol arribar a una producció de 672.000 unitats, l'equivalent a uns 5.300 quilos, que es vol multiplicar per dos l'any següent. "Fins ara, venent a mostrador a la pastisseria, arribem a fer unes 60.000 unitats l'any", compara Marc Danés.

L'objectiu inicial és situar els productes en botigues de degustació i altres pastisseries de Catalunya, amb la vista posada, a mig termini, en els mercats de França i Anglaterra. "Són dos països que tenen molta cultura de productes gourmet de qualitat, com els nostres", ha comentat Danés en declaracions recollides en un comunicat.

El Servei d'Assessorament Financer d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa, va recomanar a la firma sobre el model de finançament més adient i els va ajudar a obtenir un préstec participatiu d'ENISA (Empresa Nacional de Innovación, SA) per valor de 80.000 euros.
Avui et destaquem
El més llegit