Deliveroo converteix en accionistes els seus treballadors

La companyia exclou els 'riders' perquè no els considera assalariats

Ciclistes de Deliveroo Ciclistes de Deliveroo

Deliveroo convertirà els prop de 2.000 treballadors de la companyia d'entrega de menjar a domicili en accionistes. L'empresa ha anunciat que donarà títols de la companyia per valor d'11,3 milions d'euros a "tota" la seva plantilla, una mesura que també s'aplicarà als futurs assalariats. En canvi, el repartiment d'accions no inclou els riders -repartidors de menjar a domicili-.

La companyia no considera els riders assalariats, sinó que treballen sota el règim d'autònoms. Només a l'estat espanyol, Deliveroo "col·labora" amb 1.000 repartidors i en l'àmbit mundial amb més de 30.000. L'empresa té seu a Londres però opera a 12 mercats de tot el món i és a l'Estat espanyol des de 2015.

Més info: El plat a taula amb Deliveroo

El director executiu i fundador de Deliveroo, Will Schu, ha destacat en el mateix comunicat que volen que els seus treballadors "siguin propietaris de Deliveroo perquè tinguin una participació real en el futur de l'empresa a mida que creixem". Segons Schu, la plantilla de l'empresa "mereix aquest reconeixement" perquè "l'èxit" de la companyia "ha estat possible gràcies a la feina, compromís i passió" que demostren els assalariats de Deliveroo.

La companyia digital ha destacat que és una pràctica "habitual" en moltes companyies però "poques entreguen [les accions] de forma generalitzada a tots els seus col·laboradors amb independència de l'antiguitat, nivells i responsabilitats". Deliveroo està valorada en més de 1.697 milions d'euros i fins ara ha obtingut 812 milions en rondes de finançament. Segons el comunicat, haurà creat 600 llocs de treball tecnològics de cara a finals de 2018 i en només dos anys.

Més informació
Els 'riders' de Deliveroo denuncien l'empresa a la Inspecció de Treball
Avui et destaquem
El més llegit