Deu anys de Dragon City, el videojoc català més exitós

El joc compta amb més de 450 milions de descàrregues i una comunitat virtual eque supera els 20 milions de jugadors

Deu anys de Dragon City, el videojoc català més exitós | Cedida Deu anys de Dragon City, el videojoc català més exitós | Cedida

Fa una dècada, Socialpoint va publicar el joc que es convertiria en un dels seus principals èxits: Dragon City. Actualment, amb més de 450 milions de descàrregues i una comunitat virtual en augment que supera els 20 milions de jugadors, els seus dracs entretenen diàriament una gran audiència arreu del món. El 28 de maig, l'empresa celebrarà el desè aniversari del joc amb un autobús temàtic a la ciutat que el va veure néixer: Barcelona. L'autobús, que estarà de 11 h a 19:30 h a l'entrada del centre comercial Westfield Glòries (al carrer Llacuna), albergarà un concurs i altres sorpreses.

"Barcelona s'ha convertit en un dels centres tecnològics més importants del món", afirma Pasqual Batalla, director d'operacions de Socialpoint. El joc celebrarà aquest moment únic al llarg d'un mes ple d'esdeveniments especials integrats que comptaran amb històries de l'aniversari, contingut nou que ha demanat la comunitat, regals increïbles, un concurs d'il·lustracions de fans i molt més.

Socialpoint, que té seu a Barcelona i és propietat de Take-Two Interactive, és un desenvolupador i editor de jocs de renom mundial especialitzat en videojocs per a mòbils. La companyia ha publicat vuit jocs arreu del món, que acumulen més de 700 milions de descàrregues, i compta amb una forta presència als mercats europeu i estatunidenc. Alguns dels seus altres èxits són Monster Legends, Word Life, Tasty Town i World Chef.

La indústria catalana del videojoc no només lidera el sector a l'Estat, sinó que també és una de les més punteres d'Europa. A escala mundial, el sector dels videojocs per a mòbil supera en ingressos els del cinema i la música junts. L'any passat, va generar més de 93.000 milions de dòlars, un 7,3% més que el 2020, superant la indústria del videojoc tradicional (consola i PC). En un entorn altament competitiu amb més de 500.000 jocs per a mòbil al mercat, complir deu anys és tota una fita.

Avui et destaquem
El més llegit