Drivy: 150.000 usuaris i 5.000 vehicles en tres anys

La plataforma anuncia que començarà a llogar cotxes per períodes d'unes hores

Jaume Suñol és el CEO de Drivy a Espanya Jaume Suñol és el CEO de Drivy a Espanya

Drivy, la plataforma d'ús temporal de vehicles que connecta conductors amb particulars i professionals que lloguen vehicles, ha obtingut 150.000 usuaris i 5.000 cotxes després d'estar operant tres anys a Espanya. El director a Espanya de Drivy, Jaume Suñol, ha ressaltat que Barcelona i Madrid concentren el 70% de la seva activitat al país, mentre que altres ciutats com Màlaga, Sevilla i València absorbeixen la resta de la demanda, i ha destacat que des del 2016 el creixement d'usuaris ha estat del 525%.

Ha detallat que la majoria dels vehicles que la plataforma ofereix són de particulars -prop del 90%-, però que els que lloguen els professionals són els que tenen una rotació superior, perquè tenen una més disponibilitat i estan en millors condicions.

L'empresa, que va ser fundada a França el 2010 i que actualment és present també a Alemanya, Bèlgica, Àustria i el Regne Unit, s'adreça a usuaris que vulguin desplaçar-se fora de les seves ciutats de residència, per la qual cosa la modalitat que ofereix és la del lloguer per dies.

A diferència de les tradicionals companyies de lloguer, Suñol ha ressaltat que Drivy ofereix els vehicles de manera immediata i a l'àrea en la qual es troben els seus clients. De manera que el directiu ha exposat com a demandes a les administracions locals un sistema d'aparcaments bonificats o que es construeixin 'pàrquings' als afores de les ciutats en els quals els usuaris puguin recollir vehicles com els que ofereix Drivy.

El preu a pagar el fixa el propietari del vehicle, que se'n queda el 70%, mentre que Drivy n'absorveix el 17% per cobrir els costos de manteniment i de millora de la plataforma, i el 13% restant es dedica a pagar els serveis d'assistència i l'assegurança. Suñol ha explicat que la filial espanyola encara no ha registrat beneficis perquè dedica els guanys que obté a expandir la seva posició al mercat i consolidar la ja obtinguda.

Nova modalitat de lloguer

Drivy té previst començar a oferir una nova modalitat de producte en les properes setmanes: els vehicles es podran llogar durant quatre hores. Ho fa perquè han detectat que, entre els usuaris que els llogaven només un dia, ho feien per aquest període, i amb aquest canvi el preu serà més econòmic. De mitjana, els usuaris pagaven 25 euros per dia i, amb el lloguer per hores, es preveu que es rebaixi un 30%.

Renting compartit

La companyia també preveu oferir properament cotxes en renting, modalitat de contracte de lloguer en la qual es paguen quotes, però amb la peculiaritat que es podran subarrendar. Així, els clients que contractin el seu vehicle en aquesta modalitat amb Drivy pagaran una quantitat fixa i podran llogar-lo quan no l'utilitzin a través de la plataforma.

Més informació
Drivy arrenca motors a Londres
"Drivy es convertirà en una plataforma de lloguer de robots"
Drivy aconsegueix una ronda de 31 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit