Un dron amb 5G contra els incendis

Cellnex, Sitep, MásMóvil i MWCapital s'alien amb un projecte pilot per gestionar emergències

Cellnex i MWCapital impulsen els Drons 5G durant el MWC | EP Cellnex i MWCapital impulsen els Drons 5G durant el MWC | EP

Cellnex, Sitep, Grupo MásMóvil i Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) s'han aliat sota la iniciativa 5G Barcelona per presentar el projecte Dron contra incendis que es basa en la tecnologia 5G aplicada a drons específicament dissenyats per gestionar emergències i xarxes. En concret, el projecte aplica la tecnologia 5G a drons equipats amb sensors que permetran capturar, processar i transmetre un vídeo en alta resolució amb imatges aèries geo-referenciades, segons ha informat Cellnex en un comunicat i ha presentat en el marc del Mobile World Congress.

Més info: Prohibit no parlar del Mobile World Congress

Les imatges s'enviaran als equips d'emergència en temps real utilitzant una xarxa 5G de banda ampla, de manera que els equips d'emergència podran definirui quina és l'ubicació de l'incendi de forma precisa per millorar així la gestió de l'emergència. Durant la presentació, el director d'Innovació i Estratègia de Producte de Cellnex Telecom, José Antonio Aranda, ha assenyalat que a través d'aquest projecte estan treballant en l'evolució del que seran les xarxes de comunicacions de seguretat i emergències del futur gràcies al 5G.

Grau: "Els drons amb 5G són un clar exemple del potencial d'aquesta tecnologia per ajudar a millorar la qualitat de vida de la ciutadania"

Per la seva banda, el conseller delegat de Sitep, Ermengol Casanovas, ha ressaltat la importància crucial dels Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) en la presa de decisions en serveis crítics. "En les tasques dels bombers i l'extinció d'incendis, la precisió de la ubicació de les dades en temps real és un factor clau per evitar que es reactivin focus i poder declarar la zona com a segura", ha afegit.

El vicepresident de Grupo MásMóvil, Miguel Ángel Suárez, ha declarat que el 5G contribuirà de forma disruptiva a aquest avanç en els futurs serveis de telecomunicacions. Alhora, el director general de MWCapital, Carlos Grau, ha incidit en la importància d'aquest tipus de projectes en el marc de 5G Barcelona: "Són un clar exemple del potencial de la tecnologia 5G per ajudar a millorar la qualitat de vida de la ciutadania".

Més info: Els 'drones' també es manifesten

El projecte pilot utilitza quatre tecnologies, començant per una xarxa privada dedicada a gestió d'emergències i seguretat, basada en tecnologia 5G i que utilitza la freqüència llicenciada de 2,6GHz titularitat del Grupo MásMóvil. També utilitza drons helicòpter amb una autonomia superior a les tres hores i equipats amb càmeres d'alta resolució, el tractament de la informació en l'extrem de la xarxa (edgecomputing) i tecnologia de banda ultra estreta (SigFox) per enviar informació de la posició i moviment.

Més informació
Prop de 70 empreses catalanes es dediquen als drons
Els drons que sobrevolen el MWC
Avui et destaquem
El més llegit