Dues empresàries catalanes guardonades a Estocolm

La Conferència Internacional Women's Entrepreneurial Challenge reconeix Ana Maiques i Verónica Fisas

Les empresàries Ana Maiques i Verónica Fisas es troben entre les guardonades amb els premis de la Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC). Els premis han estat atorgats a la ciutat d'Estocolm, que acull des del dia 16 la vuitena edició l'IWEC. El congrés pretén ser una xarxa mundial d'empresàries d'èxit que cooperen entre elles per impulsar les seves iniciatives empresarials en els mercats mundials.

Les premiades d'enguany treballen en camps diferents però la seva trajectòria les ha fetes mereixedores del guardó. L'Ana Maiques és fundadora d'Starlab, empresa puntera d'investigació espacial i neurociència. Llicenciada en Economia, ha estat guardonada amb premis com el Novare Endesa, entre d'altres, i ha rebut el reconeixement de l'Agència Espacial Europea.

D'altra banda, la Verónica Fisas és directora general de Natura Bissé, empresa capdavantera en cosmètics. Llicenciada en Dret, va portar la filial de Natura Bissé als Estats Units cap a l'expansió i consolidació, fins que va agafar el relleu del seu pare i va ser nomenada directora general de l'empresa. L'any 2009 va rebre el premi Conciliation for Family Business Award i ha estat presidenta de l'Associació Nacional de Perfums i Cosmètics.

IWEC és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona i compta amb el patrocini de CaixaBank i l'escola de negocis IESE Business School. Aquest any, els premis IWEC són per a 32 empresàries de 15 països de tots els continents que facturen un total de 1.000 milions de dòlars i ocupen 15.000 persones.
Avui et destaquem
El més llegit