Duran i Lleida deixa el càrrec de conseller d'Aena

L'ex dirigient polític passarà a gestionar 11 aeroports del Brasil

Josep Antoni Duran i Lleida | ACN Josep Antoni Duran i Lleida | ACN

L'ex dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Josep Antoni Duran i Lleida ha deixat el càrrec de conseller d'Aena i ara passarà a gestionar 11 aeroports del Brasil que l'empresa pública es va adjudicar aquest estiu, segons ha indicat la companyia en un comunicat. Duran i Lleida renuncia a ser membre del consell d'administració així com de les comissions de nomenaments, retribució o govern corporatiu i també de sostenibilitat i acció climàtica; per dedicar-se en exclusió a les noves responsabilitats al Brasil. Ara, l'exportaveu de Convergència i Unió (CiU) al Congrés dirigirà la companyia Bloco do Onzo Aeroportos do Brasil, recentment constituïda.

Aena va anunciar a mitjans d'agost que s'havia adjudicat la gestió d’11 aeroports al Brasil incloent el de Congonhas Sao Paulo. Els equipaments estan ubicats en quatre estats: Sao Paulo, Mato Grosso del Sur, Minas, Gerais y Pará. La concessió té un termini de 30 anys, amb la possibilitat de disposar d’una pròrroga de cinc anys més. La seva firma està prevista pel febrer del 2023.

Més info: Aena s’adjudica la gestió d’11 aeroports al Brasil

Els aeroports adquirits van registrar el 2019 un total de 26,8 milions de passatgers, el 12% del trànsit aeri de tot el país. El preu de l'adjudicació – com a resultat d’una subhasta pública - ha estat de 2.450 milions de reals brasilers, aproximadament 468 milions d'euros.

Més informació
Aena, els amos del cel
Aena abandona les pèrdues amb un resultat net de 163,8 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit