EconomistesBAN: 1.300 projectes, 41 fòrums i 2,5 MEUR d'inversió

El Col·legi d’Economistes de Catalunya contribueix a l’ecosistema emprenedor i inversor català

La covid-19 impulsa noves startups de sectors emergents | iStock La covid-19 impulsa noves startups de sectors emergents | iStock

EconomistesBAN, la xarxa de Business Angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya consolida la seva posició dins l’ecosistema emprenedor i inversor català amb l’objectiu de contribuir activament a la promoció efectiva de l’activitat econòmica, creant un espai empresarial i d’emprenedoria que permeti, als empresaris i emprenedors, presentar els seus projectes, validar-los i buscar recursos per al seu desenvolupament.

En els darrers set anys, EconomistesBAN ha atès 1.349 projectes emprenedors en el marc de 41 fòrums d’inversió als quals han assistit més de 3.000 persones. A través dels fòrums, ha fet possible que diversos Business Angels realitzessin una inversió de 2,5 milions d’euros en un total de 25 projectes emprenedors, amb una taxa de supervivència dels projectes molt superior a la mitjana del mercat.

Tenint en compte el tancament del 2020, la facturació agregada dels projectes invertits per EconomistesBAN és superior a 17 milions d’euros, i la seva contribució a la creació d’ocupació supera els 290 llocs de treball directes i els 3.700 indirectes. Durant aquest 2020, malgrat l’impacte de la pandèmia, la xarxa ha facilitat que diversos inversors de la seva xarxa participessin en tres rondes de finançament de nous projectes per un import que supera els 800.000 euros entre finançament públic i privat.

Més info: Kibus Petcare, l'empresa pels animals ‘realfooders’

D’una banda, l’empresa Kibus Petcare -startup que ha desenvolupat el primer electrodomèstic que cuina en sis minuts una dosi programada d’aliment deshidratat per a mascotes i la serveix a l’hora convinguda- acaba de tancar una ronda de finançament de 350.000 euros amb la inversió d' EconomistesBAN, EASO Ventures, She1k (Singapur) i AccelGrowth. Els fons, juntament amb la subvenció NEOTEC del CDTI de 250.000 euros obtinguda a principis d’any, es destinaran a ampliar l’equip, a activitats de màrqueting i a la producció en massa del dispositiu.

EconomistesBAN i d’altres inversors privats també han participat en el tancament de la ronda de finançament de 350.000 euros d’eMonkeyz Club, startup del sector e-sports. Es tracta d’un dels equips que participa a la màxima competició nacional d’e-sports i ha destinat gran part dels diners aconseguits a ampliar la secció comercial del club i a potenciar l’estratègia de màrqueting amb l’objectiu de professionalitzar l’estructura interna i la seva capacitat de captar patrocinis.

A més, els inversors d’EconomistesBAN han participat en la inversió de 115.000 euros en Maichinery, startup del sector cleantech l’objectiu de la qual és reduir la petjada de carboni mitjançant la implementació d’eines d’eficiència energètica en edificis del sector serveis públics amb la mínima intervenció. 

Més informació
Oriol Amat serà el nou rector de la Universitat Pompeu Fabra
Decàleg per a persones que lideren
Avui et destaquem
El més llegit