La covid-19 fa perdre (en part) 40,5 milions d'euros a eDreams

Els ingressos van caure un 1%, fins als 528,7 milions d'euros ja que les reserves van caure un 4% a l'inici de l'estat d'alarma

El cofundador d'eDreams, Mauricio Prieto, en un debat del Tech Spirit Barcelona | ACN El cofundador d'eDreams, Mauricio Prieto, en un debat del Tech Spirit Barcelona | ACN

eDreams ha tancat l'any fiscal comprès entre l'1 d'abril del 2019 i el 31 de març del 2020 amb unes pèrdues de 40,5 milions d'euros. Pel que fa als ingressos, van sumar 528,7 milions d'euros, xifra que suposa un descens d'un 1% respecte l'exercici anterior. Segons ha explicat la companyia en un comunicat a la CNMV, la pandèmia de la covid-19 ha tingut un "impacte molt dur en el sector dels viatges" arran de la paralització del sector i que per ara l'empresa no ha necessitat un finançament extraordinari ja que partia d'una liquiditat de 144 milions d'euros a 31 de març, quinze dies després de l'entrada de l'estat d'alarma. Abans d'aquest període, les reserves van créixer un 11% anual al desembre i ho van continuar fent a gener i febrer.

La companyia assegura que durant l'any fiscal ha fet un progrés "constant" i que abans de la crisi de la covid-19, la companyia estava obtenint bons resultats i que al tancament de l'exercici, amb l'inici de la pandèmia, les reserves van caure un 4%, "un bon resultat si es té en compte la reducció global de les reserves del 53% respecte l'any passat en les últimes cinc setmanes de l'any fiscal del 2020", subratlla l'empresa en un comunicat. A més, assegura que es troba en condicions d'haver d'afrontar un nou període d'inactivitat.

Pel que fa el benefici net ajustat, s'ha situat en els 34,7 milions d'euros, amb un descens del 14%, xifra que l'empresa considera que "reflecteix millor el compliment operatiu real i continu del negoci". Quant a l'Ebitda, va ser de 107 milions d'euros, també un 14% menys, mentre que l'Ebitda ajustat va sumar 115,1 milions d'euros, un 4% menys que el mateix període de l'any anterior.

Més informació
eDreams compra Waylo
eDreams Odigeo torna a registrar beneficis
Avui et destaquem
El més llegit