El Corte Inglés nomena la primera dona a presidir l’empresa

Marta Álvarez assumeix el càrrec un any després del cessament de Dimas Gimeno i amb la gestió de Nuño de la Rosa

Marta Álvarez és la nova presidenta de El Corte Inglés Marta Álvarez és la nova presidenta de El Corte Inglés

El consell d’administració de El Corte Inglés ha nomenat aquest dimecres Marta Álvarez presidenta no executiva de la companyia. Es tracta de la primera dona que assumeix la presidència en els més de 75 anys d’història de l’empresa. Amb el seu nomenament, que arriba poc més d’un any després del cessament de Dimas Gimeno i que Jesús Nuño de la Rosa assumís les regnes, El Corte Inglés torna a estar liderat per un membre de les famílies fundadores.

Fins a l’arribada de Nuño de la Rosa, el grup va ser presidit pels fundadors César Rodríguez i Ramón Areces, Isidoro Álvarez i Dimas Gimeno, passant el càrrec de tiets a nebots.

Més info: El Corte Inglés destitueix Gimeno i nomena nou president Nuño de la Rosa

Álvarez Guil, que és consellera de El Corte Inglés i patrona de la Fundación Ramón Areces –màxim accionista de la companyia- des del 2015, assumirà la direcció del consell i la representació institucional del grup, però la seva gestió seguirà a càrrec de Nuño de la Rosa i Víctor del Pozo, com a consellers delegats. Des del seu nou càrrec, Álvarez vetllarà pel bon funcionament del consell d’administració i de les comissions d’auditoria i control, nomenaments i retribucions, i responsabilitat social corporativa.

Des de la companyia han destacat que el nomenament d’Álvarez es produeix “després d’un llarg període de reflexió iniciat el 2018”, i s’inscriu en les millors pràctiques de govern corporatiu en distingir de forma clara les funcions de la presidenta de les dels consellers delegats. “El consell d’administració m’ha donat avui la seva confiança per liderar un equip professional que admiro, respecto i conec molt bé”, ha assenyalat Álvarez en un comunicat.

Conflictes familiars i presidencials

Marta Álvarez i la seva germana Cristina són les majors accionistes individuals de El Corte Inglés a través de Cartera de Valores IASA, en la qual també participa la família de Dimas Gimeno, amb la qual mantenen discrepàncies al voltant de l’herència del president de El Corte Inglés Isidoro Álvarez, qui va morir el 2014.

Gimeno va accedir a la presidència després de la mort del seu tiet, qui el va designar el seu successor. En paral·lel, Marta i Cristina Álvarez van entrar en el consell i van anar prenent posicions en els òrgans de comandament. Amb el cessament de Gimeno, el consell va nomenar president executiu a Jesús Nuño de la Rosa.

Més informació
Guerra familiar a El Corte Inglés?
El Corte Inglés dispara el seu benefici un 27,7%
El Corte Inglés es ven l'edifici de Francesc Macià
Avui et destaquem
El més llegit