El dia de Joan Roca

El gran dels germans del Celler de Can Roca, i cuiner del segon millor restaurant del món, explica com és una jornada de treball

Tres són les estrelles Michelin que té el Celler de Can Roca, però tres són també els germans que van aconseguir convertir-lo en el millor restaurant del món el 2013. Tot i que enguany ocupen la segona posició en el rànquing mundial, ni el volum de feina ni les ganes de seguir innovant decauen. Això sí, entre plat i plat, cuidant fins el més petit detall, el gran dels germans, Joan Roca, sempre troba un moment per a la família, tant pels seus pares com per la seva dona i fills. Així és un dia de treball en la vida del cuiner Joan Roca.

7:45 - Em llevo, preparo l'esmorzar per la meva filla Marina, la petita, i esmorzem junts. El menú habitual inclou fruita, torrades integrals, melmelades amb poc sucre i cafè.

8:45 - Surto de casa per portar la Marina a l'escola.

9:00 - Mitja hora de passeig en bicicleta pel casc antic de Girona. M'agrada la tranquil·litat que es respira a la ciutat i el seu silenci.

Quan torno a casa, em dutxo, vesteixo de cuiner i baixo a la cuina a veure el meu equip. Casa meva és a la planta de dalt, només he de baixar les escales i ja sóc a la feina.

9:30 - Reunió amb l'equip. Contrastem els clients que tenim aquell dia i què hem de fer específicament per a ells. També revisem el servei del dia anterior, sempre es pot millorar.
 
10:00 - Mentre l'equip prepara la mise en place, atenc entrevistes i correus electrònics. Els dimarts dono formació a l'equip, i de dimecres i dijous coordino les nostres reunions de creativitat. És en aquestes reunions on sorgeixen les noves incorporacions a la carta. Sempre es fan en funció dels aliments de temporada, del que ens arriba a la cuina. I de la creativitat, del que surt en aquell moment.

12:00 - Pujo a dinar amb tot l'equip a Can Roca, el restaurant dels pares.

13:00 - Comença el servei. Normalment dirigeixo i superviso els caps, cal mimar els detalls. També em trobo amb els clients que visiten la cuina, sent hospitalari i intentant fer que el client senti que el rebem a casa.

16:30 - M'acomiado dels clients que marxen del restaurant. Normalment parlo amb ells, els signo llibres, em faig fotos... i tot el que demanin.

18:00 - Pujo a casa amb els meus fills i fem el sopar junts. L'escollim consensuadament, però m'ajuda sobretot la Marina.

19:00 - Sopo a casa en família.

21:00 - Baixo de nou al restaurant i comencem el servei que acabarà cap a les 2:00 de la matinada.

2:00 - Torno a casa. Si puc, miro una estona el 324 per saber què ha passat, però no trigo gaire en anar a dormir.
Avui et destaquem
El més llegit