El finançament s'apunta al 'speed dating'

El Bizbarcelona comptarà amb un mercat de capital per a projectes empresarials

El saló Bizbarcelona, organitzat per Barcelona Activa, comptarà amb un mercat de finançament per injectar capital a projectes empresarials que funcionarà mitjançant un sistema de speed dating, amb el que les iniciatives seleccionades tindran cinc minuts per captar inversors interessats a injectar fins a mig milió d'euros.

Els projectes que superin la primera ronda al mercat de finançament, que se celebrarà del 31 de maig a l'1 de juny al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, podran mantenir reunions més extenses amb els inversors interessats, ha informat la institució firal en un comunicat aquest dijous.

El mercat de finançament estarà obert el segon dia als visitants que s'inscriguin allà mateix, amb el que podran presentar la seva idea a acceleradores i xarxes de crowdfunding.

En la seva anterior edició, Bizbarcelona ja va comptar amb aquesta activitat, amb la qual es van registrar més de 2.000 contactes entre els emprenedors i els representants de les entitats inversores.

En aquest espai també se celebraran 20 conferències obertes als visitants del saló per divulgar els diversos instruments que els emprenedors poden utilitzar per aconseguir capital.

Així, s'abordarà finançament específic per startups, projectes culturals, idees d'emprenedoria i empreses cooperatives; de microfinances socials per a projectes emprenedors; de finançament alternatiu per a pimes; de la inversió, crèdits i finançament públic; de com contactar amb inversors privats i business angels; de la inversió d'impacte; d'incentius fiscals a la R D; dels errors i encerts a l'hora d'emprendre quant a la cerca de capital o de com iniciar-se com a autònom, entre altres temes.

Les ponències aniran a càrrec de professionals de diferents entitats com Barcelona Activa, Acció, Institut Català de Finances (ICF), CaixaBank, Pimec, Intelectium Ventures, Institut Català de les Empreses Culturals, Fundació Ship2B, Business Angels Network Catalunya, Fundacion Oportunitas, Keiretsu Forum, 22@Network bcn i Foro Capital Pimes.

En paral·lel, Bizbarcelona acollirà el III Keiretsu Forum, un esdeveniment en el qual es presentaran davant inversors privats una selecció de projectes d'emprenedoria que cerquen finançament.

També se celebrarà una nova edició del Mercat Financiapyme de Pimec, que posa en contacte a empreses prèviament seleccionades amb entitats públiques i privades nacionals i internacionals que ofereixen finançament.
Avui et destaquem
El més llegit