El permís de paternitat s'amplia a un mes 

La mesura forma part del pla de conciliació familiar que el Govern espanyol impulsa

El portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha confirmat aquest divendres en la roda de premsa després del Consell de Ministres, que l'ampliació a un mes del permís de paternitat prevista a la Llei d'Igualtat entrarà en vigor el gener del 2017.

"Puc anunciar-los que el permís s'ampliarà a partir del pròxim 1 de gener de 2 a 4 setmanes, una mesura que va en aquesta necessària conciliació entre la vida professional i la vida familiar", ha declarat el també ministre d'Educació.

Méndez de Vigo ha recordat que aquesta decisió va ser explicada per la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, davant la Comissió d'Ocupació del Parlament el passat 12 de desembre, al costat d'altres mesures que prepara el Govern per fomentar la conciliació, com la finalització de la jornada laboral a les 18.00 hores.

Aquesta ampliació del permís de paternitat s'ha anat ajornant any rere any després de l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat, des que el 2009 s'aprovés la llei que augmentava a quatre setmanes el permís de paternitat a partir de l'1 de gener de 2011.

Diverses iniciatives del Congrés i del Senat han reclamat al Govern que no seguís demorant més aquesta ampliació a les quatre setmanes.

La Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement i Adopció (PPiiNA) considera que aquesta ampliació del permís "és insuficient i està mal dissenyat".

Aquesta plataforma que recorda que les quatre setmanes del permís de paternitat són la quarta part de les 16 que dura el permís de maternitat.
Avui et destaquem
El més llegit