El Saló Piscina Barcelona neda cap a nous mercats

Fira Barcelona acull un certamen amb 300 expositors sobre un sector amb molt de pes a l'Estat espanyol

Barcelona s'omple d'aigua amb l'arribada del Saló Internacional Piscina Barcelona, que en la seva 11º edició –que se celebra entre aquest dimarts i el proper divendres 18 d'octubre– explorarà les oportunitats que els mercats emergents ofereixen a un sector de pes en l'economia espanyola.

Fira de Barcelona destaca que la cita reunirà més de 300 empreses de la indústria de l'aigua i el benestar, el 62% d'elles procedents de 25 països estrangers, com Estats Units, Alemanya, Canadà, Holanda i Bèlgica.

El Saló que presideix Eloi Planes –conseller delegat de la companyia Fluidra– preveu rebre més de 19.000 visitants, més de la meitat dels quals estrangers. S'espera la presència de públic d'un centenar de països com França, Itàlia, Regne Unit, Suècia, Israel, Turquia, Rússia, Brasil, Austràlia, Estats Units, Alemanya, Marroc, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs, entre d'altres.

Canvi d'estratègia per la crisi
Planes ha sostingut que l'efecte de la crisi econòmica i del sector de la construcció a l'Estat espanyol ha obligat les empreses del sector a canviar les seves estratègies de producció i venda: "La indústria de la piscina està afrontant l'actual conjuntura amb una nova mirada, centrant-se sobretot en la renovació i el manteniment del parc de piscines existents als mercats madurs com l'espanyol i en el desenvolupament de noves instal·lacions a les economies emergents".

Així, mentre que a Europa i Estats Units el mercat de la piscina s'està estancant, en els països del nord d'Àfrica i Àsia va en augment.

Aliança entre àmbits de l'aigua
En aquesta edició, la fira aglutina en un únic esdeveniment tots els àmbits protagonitzats per l'aigua, com el de la piscina residencial, wellness i instal·lacions aquàtiques i recreatives en el que s'ha denominat Barcelona International Aquauatic Exhibition. "El nostre saló es proposa multiplicar les sinergies existents entre tots ells i dinamitzar el sector en conjunt", ha destacat la directora del saló, Isabel Piñol.

En aquest sentit, ha assenyalat que el saló coincidirà amb el fòrum Wellness & Spa Experiences Event, que reunirà experts mundials en l'àmbit del benestar, així com amb Body Life, un certamen dedicat al fitness.

Un sector amb 2.000 empreses
A l'Estat espanyol, el sector compta amb 2.000 empreses que donen feina a 51.000 treballadors i que van assolir un volum de negoci de 1.190 milions d'euros en conjunt durant l'últim exercici –425 d'ells amb vendes a l'exterior.

Un país d'aigua
L'Estat espanyol és un país enamorat de la piscina. Amb un parc de 1,1 milions a tot el país, Espanya suposa el 7% del mercat mundial del sector i és el quart país del món i el segon d'Europa amb més piscines. Hi influeix el bon clima i el desenvolupament immobiliari, que han impulsat un sector que ha fet el gran salt en les dues últimes dècades.

De fet, l'Estat espanyol és el país europeu amb més piscines per habitant amb 2,64 per cada 100 habitants, el doble de la mitjana continental (1,32).
Avui et destaquem
El més llegit