El somni americà de Pedro Fontana

El president executiu del grup Áreas lidera l'expansió de l'empresa de serveis al viatger als Estats Units

Una àrea de servei és un lloc de pas on s'entrecreuen persones, històries i somnis de tot tipus. Una àrea, que tot i ser de pas, genera un important volum de negoci a través de serveis com la restauració o el retailPedro Fontana és president executiu d'Áreas, el grup de serveis al viatger més important d'Espanya. Nascuda el 1968, l'empresa compta amb 12.000 treballadors i va facturar 641 milions d'euros el 2012, repartits entre els seus establiments a àrees de servei i aeroports.

Fer les amèriques
Amb un negoci consolidat a Espanya, Fontana ha fixat la mirada al mercat nord-americà, on tot i comptar ja amb 133 establiments, realitzarà una forta inversió de 110 milions d'euros als estats de Maryland i Florida. "Els Estats Units és el focus on tenim posada la directa del creixement. I és una zona d'expansió en què no hi va el nostre principal accionista [el grup francès Elior], amb el qual intentem no solapar-nos pel que fa a presència", assegurava Fontana en una entrevista al diari ARA.

L'empresa, amb seu a Barcelona, aprofita el prestigi de la marca de la capital catalana en els concursos internacionals. "Nosaltres sempre ens presentem com una empresa de Barcelona. La marca Barcelona és important. També ens reforça haver guanyat el contracte per gestionar 47 locals de restauració a l'aeroport de Madrid. Si graten i troben que no ets operador de referència als aeroports del teu país, sembla més difícil que puguin confiar en tu", assegura.

Diverses cares, un sol perfil
Conseller de l'empresa des de 1998, i vicepresident des del 2001 al juny del 2012, l'octubre de l'any passat es convertia en president executiu, càrrec que compagina amb la presència al consell d'administració del Grup Zeta. Aquesta, però, és només la darrera de les experiències en una dilatada carrera empresarial.

I és que Fontana, llicenciat en Empresarials, màster per Esade, escola on segueix present a través de la seva fundació, i MBA a Harvard; ha treballat durant més de 30 anys a la banca, sempre vinculat al grup BBVA.

Un currículum que completa, entra d'altres, amb la direcció general del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de 1992, la de Turisme de Barcelona, o la presidència del Cercle d'Economia i el Consell Social de la Universitat de Barcelona. Diverses àrees que, com les de servei en la vida de moltes persones, es creuen en la figura d'un directiu per qui no és mai tard fer realitat el somni americà.

Avui et destaquem
El més llegit