Els contractes a persones amb discapacitat creixen un 70% a Catalunya

Dels 5.040 contractes del 2012 s'ha passat a més de 8.000 aquest 2016

Els contractes a persones amb discapacitat han crescut un 70% a Catalunya des dels 5.040 contractes el 2012 als 8.000 del 2016, segons ha anunciat aquest dimarts la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, que ha remarcat que l'estratègia estatal d'ocupació 2017-2020 seguirà potenciant aquesta contractació.

Ho ha dit en la inauguració de la jornada Centres Especials de Treball en la Unió Europea. Inserció laboral de les persones amb discapacitat per celebrar 25 anys de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (Fecetc), a Barcelona.

"La millor forma d'integrar socialment és fomentar la incorporació de persones discapacitades al mercat laboral" per deixar enrere la seva vulnerabilitat, augmentar l'autoestima i aconseguir la integració social, ha asseverat Montserrat.

La ministra, que ha admès que queda molt a fer, ha explicat que des del 2012 més d'un milió de persones amb discapacitat han signat un contracte a Espanya, on el 2015 es va batre un rècord amb la contractació de 250.000 persones amb diversitat funcional.

La ministra ha encoratjat a trencar barreres, i ha subratllat que "la igualtat de les persones és inqüestionable, no hi ha persones discapacitat, sinó amb capacitats diferents".

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha destacat l'aportació del sector a la societat i a l'economia, i ha demanat "sensibilitat" perquè totes les persones puguin accedir al mercat laboral.

El president de la Fecetc, Julio Martínez, ha lamentat que només el 18,2% de les persones amb discapacitat han estat contractades durant 2015 a Espanya i Catalunya, on la taxa d'atur d'aquest col·lectiu se situa en el 32,2%.

Xifra "insuportable"
Martínez ha titllat d'"insuportable" el fet que la taxa d'atur sigui del 72% en la població amb problemes de discapacitat que té entre 16 i 24 anys.

Segons les seves dades, un 81% de les empreses incompleix la Llei d'Integració Social del Minusvàlid (Lismi), que obliga les empreses de més de 50 treballadors a tenir en plantilla almenys un 2% de persones amb discapacitat, des del 1982.

També ha remarcat que el 73% dels contractes s'han fet en centres especials de treball, i noves fórmules de treball relacionades amb l'economia col·laborativa i autofinançades competeixen amb les seves demandes d'aconseguir menys subvenció i més activitat econòmica.
Avui et destaquem
El més llegit