Els mercats comencen a cobrar les bosses de plàstic

Ho fan en compliment de la nova directiva europea de reducció de consum d'aquest producte

Un total de 14 mercats municipals de Barcelona comencen a cobrar les bosses de plàstic, en compliment de la nova directiva europea de reducció de consum d'aquests productes, segons informa l'ajuntament.

D'acord amb l'aplicació prevista per la Generalitat de Catalunya, a partir de l'1 de gener del 2016, les bosses de plàstic de "samarreta" no podran ser lliurades gratuïtament als establiments comercials.

Els mercats barcelonins que comencen a cobrar-les són els del Carmel, Sarrià, Santa Catalina, la Concepció, la Mercè, Vall d'Hebron, Hostafrancs, la Marina, Sants, Provençals, Sant Antoni, el Clot, Sant Martí i la Llibertat.

El cobrament de les bosses forma part de la campanya "Mercats Verds. Lliures de bosses de plàstic" amb la qual es vol contribuir a la reducció de la utilització de les bosses de plàstic de nanses d'un sol ús a través d'accions de comunicació i de sensibilització.

La campanya està organitzada per l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) i els comerciants i compta amb la participació de la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.

A més, en aquesta campanya, els mercats del Clot, Sarrià, la Marina, Sant Martí i la Concepció posaran en marxa un nou servei que consisteix en el lloguer de carros de la compra (amb un dipòsit reemborsable de vint euros) per facilitar el transport dels productes adquirits.

Mercats de Barcelona reeditarà 100.000 bosses reutilitzables més que es distribuiran en 25 mercats municipals coincidint amb la campanya de Nadal.

Cada català utilitza en mitjana 156 bosses a l'any i la majoria (90%) provenen del comerç de proximitat, segons l'últim estudi de l'Agència de Residus de Catalunya el 2012.
Avui et destaquem
El més llegit