Els Puig ja superen el 5% de Colonial

La família arriba a la cota social poques setmanes després d'entrar al capital de la immobiliària patrimonialista

La família Puig ha superat la cota del 5% al capital social de Colonial, amb prou feines unes setmanes després de desembarcar en la immobiliària patrimonialista en prendre una participació del 4,7%.

Els propietaris de la firma de moda i perfumeria han elevat aquesta participació fins al 5,10%, un percentatge valorat en uns 144 milions d'euros en funció dels actuals preus de mercat de la companyia.

De fet, els Puig haurien acudit a l'ampliació de capital accelerada que Colonial va realitzar la setmana passada, tot i que no va reservar dret de subscripció preferent per als socis, atès que la notificació de l'augment de participació està registrada en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el dia 5 de maig, la jornada en què es va tancar l'operació.

D'aquesta forma, els propietaris de la firma de perfumeria esdevenen un dels socis de referència a través de la seva firma immobiliària Inmo.

Puig i Colonial ja tenien una aliança en l'àmbit dels negocis des del passat mes de febrer, quan les dues companyies es van associar per promoure una nova torre d'oficines a Barcelona, un projecte valorat en uns 32 milions d'euros.

Ara, amb la seva nova inversió al capital de Colonial, els Puig es reforcen com a accionistes de referència en la firma patrimonialista, juntament amb el grup mexicà Finaccess, que té un 12,7%, el fons sobirà de Qatar (11,7%) i la firma colombiana Santo Domingo (6,1%).

Colonial està actualment immersa en una estratègia de creixement amb la qual ja acumula una inversió de 1.760 milions d'euros des que en 2015 va concloure la seva reestructuració i que abasta des de compres d'actius fins a l'augment de participació en la seva filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL), passant per l'entrada al capital de la socimi Axiare.

Avui et destaquem
El més llegit