Una empresa catalana importa per primer cop a Europa la carn més cara del món

El Grup Akaneya és la primera firma que ha aconseguit l'autorització del Japó per vendre Matsusaka Beef

La carn més cara del món és la japonesa Matsusaka Beef | Cedida La carn més cara del món és la japonesa Matsusaka Beef | Cedida

Una empresa catalana importa per primera vegada a Europa la carn més cara del món, la japonesa Matsusaka Beef. Segons assegura la firma, aquest producte no havia sortit mai fins ara del Japó, i el Grup Akaneya, amb seu a Barcelona, ha estat el primer que ha aconseguit l'autorització per distribuir-lo al vell continent. Aquesta setmana s'ha fet un tast inaugural de la carn amb Hiroki Ito, el granger més premiat del Japó. L'acte, que s'ha fet a la residència del cònsol del Japó a Barcelona, Sato Yasushi, ha comptat amb la presència del xef Ferran Adrià. El producte s'ha presentat a la capital catalana pel desig personal d'Ito de conèixer Adrià.

El govern japonès ha donat llum verda a l'exportació d'aquesta carn arran de l'acord entre el Grup Akaneya i la Matsusaka Beef Association, una entitat formada per 450 membres que ha acceptat l'entrada d'una empresa estrangera a l'organització per primera vegada en els seus 60 anys d'història.

Més info: La carn i els embotits, els aliments catalans que volten pel món

L'empresa, fundada pel català Ignasi Elias i presidida per Chiho Murata, té restaurants a Barcelona (Carlota Akaneya), Madrid (Pilar Akaneya) i París (Marie Akaneya). El grup compta amb l'autorització del Japó per distribuir el producte a d'altres restaurants d'Europa.

Més informació
Carn de laboratori a les botigues i el preu de l’aigua als mercats de futurs. Un disbarat?
Avui et destaquem
El més llegit