Una empresa catalana importa per primera vegada a Europa la carn més cara del món, la japonesa Matsusaka Beef. Segons assegura la firma, aquest producte no havia sortit mai fins ara del Japó, i el Grup Akaneya, amb seu a Barcelona, ha estat el primer que ha aconseguit l'autorització per distribuir-lo al vell continent. Aquesta setmana s'ha fet un tast inaugural de la carn amb Hiroki Ito, el granger més premiat del Japó. L'acte, que s'ha fet a la residència del cònsol del Japó a Barcelona, Sato Yasushi, ha comptat amb la presència del xef Ferran Adrià. El producte s'ha presentat a la capital catalana pel desig personal d'Ito de conèixer Adrià.
El govern japonès ha donat llum verda a l'exportació d'aquesta carn arran de l'acord entre el Grup Akaneya i la Matsusaka Beef Association, una entitat formada per 450 membres que ha acceptat l'entrada d'una empresa estrangera a l'organització per primera vegada en els seus 60 anys d'història.
L'empresa, fundada pel català Ignasi Elias i presidida per Chiho Murata, té restaurants a Barcelona (Carlota Akaneya), Madrid (Pilar Akaneya) i París (Marie Akaneya). El grup compta amb l'autorització del Japó per distribuir el producte a d'altres restaurants d'Europa.