Una empresa sud-coreana de components de bateries invertirà 600 MEUR a Catalunya

Serà la primera planta de producció d'Iljin Materials a Europa i donarà feina a 500 persones

La fàbrica que té l'empresa sud-coreana de bateries ILJIN a Malàisia, amb una estructura similar a la de Mont-roig del Camp | ILJIN La fàbrica que té l'empresa sud-coreana de bateries ILJIN a Malàisia, amb una estructura similar a la de Mont-roig del Camp | ILJIN

La multinacional industrial sud-coreana Iljin obrirà una fàbrica de components de bateries a Mont-roig del Camp, al Baix Camp, amb una inversió de 600 milions d'euros i la creació de 500 llocs de treball directes. La inversió, la primera d'aquesta companyia a Europa, s'ha anunciat des de Seül, amb la presència del conseller d'Empresa, Roger Torrent, després d'una negociació durant el darrer any entre la companyia i la Generalitat, a través d'Acció, i també l'Ajuntament de Mont-roig.

La previsió és que estigui operativa a partir del 2024 amb una superfície de 30.000 m2 entre la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic. Iljin Materials, fundada l’any 1968 i amb seu central a Seül, compta actualment amb 1.100 treballadors a escala internacional. Des de la seva fundació només disposava d’una planta de producció a Iksan (Corea del Sud), però fa pocs anys va construir una nova fàbrica a Malàisia. La companyia compta amb clients com LG Energy Solution, Samsung SDI, Volkswagen o Northvolt, entre d’altres. Torrent ha subratllat que l’operació respon a la voluntat del Govern de “reindustrialitzar” el país en “clau verda, amb projectes d’alt valor tecnològic, que generin ocupació de qualitat i estiguin alineats amb els reptes col·lectius de la societat”. Per això ha assenyalat la importància de tancar l’acord amb Iljin, una empresa “molt ben posicionada” en la cadena de valor.

També ha remarcat la seva dedicació en la recerca i el desenvolupament, ja que des del 2016 ha patentat un total de 91 projectes. “És una empresa connectada amb les noves tecnologies, que arrossegarà el conjunt de l'economia”, ha afirmat el conseller. Així mateix, ha recordat que es tracta d’una notícia “magnífica” pel futur de la indústria de l’automoció a Catalunya i ha agraït als responsables la seva confiança en l’ecosistema productiu català. “Han valorat la nostra situació estratègica, el talent humà i l’aportació de les administracions implicades”, ha conclòs.

L’empresa es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure -patentada per la multinacional- que és més fina que un cabell humà i esdevé un element bàsic per a les bateries de liti. Segons el Govern, aquest fet converteix la inversió d’ILJIN en “estratègica i d’alt valor afegit” per a Catalunya, ja que és un component “clau” per la composició del càtode de les bateries elèctriques utilitzades als vehicles elèctrics i en aplicacions d’emmagatzematge d’energia. el conseller Torrent ha dit que "és la inversió de nova implantació més important dels últims 20 anys per a Catalunya". Finalment, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat l'anunci sobre "la reindustrialització verda i digital de Catalunya, basada en llocs de treball de qualitat".

Per altra banda, Foment del Treball valora molt positivament la inversió anunciada i considera que reforça la reindustrialització de Catalunya, que considera de molta trascendència i que va en la línia d'incrementar el pes de la indústria en el PIB català.

Avui et destaquem
El més llegit