Empresaris de tot l'Estat demanen "una estratègia col·lectiva"

Cercle d’Economia, AVE i el Círculo de Empresarios Vascos, entre altres, signen un manifest conjunt per demanar "esperit de consens com el de la Transició"

Javier Faus, president del Cercle d'Economia, entitat firmant del manifest | Cedida Javier Faus, president del Cercle d'Economia, entitat firmant del manifest | Cedida

Unitat en el sector empresarial. Ja es va escoltar la setmana passada a València, durant el XIX Congrés CEDE amb presència de nombrosos i destacats empresaris, el missatge unànime que l'empresariat vol enviar a les forces polítiques és que aquests són temps d'unitat. Ara, més enllà de dir-ho, ho han volgut deixar per escrit en un manifest conjunt que signen l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), el Cercle d’Economía, el Cercle d’Economía de Mallorca, el Círculo de Empresarios, el Círculo de Empresarios de Gran Canaria, el Círculo de Empresarios de Galicia, el Círculo de Empresarios Vascos, el Círculo Empresarial Leonés, la Institución Futuro i el Observatorio Económico de Andalucía. Tots demanen un "projecte compartit de recuperació i reformes", tal com es pot llegir en el manifest.

En el text, apunten que consideren "imprescindible acordar una estratègia col·lectiva davant els desafiaments que afrontem, bandejant els errors i conflictes i concentrant les energies en un sol propòsit". Per als empresaris és prioritària la màxima "eficàcia i rapidesa" en la superació de la pandèmia amb les mesures sanitàries oportunes amb què els empresaris estem "compromesos i en la transformació socioeconòmica que hem de dur a terme per a construir el millor futur possible en l'escenari que dibuixen les noves tendències i desafiaments".

Més info: Els empresaris i el túnel de l'Himàlaia

El text parla també de diàleg social. Destaca que "l'estratègia de reconstrucció i transformació que Espanya requereix ha d'estar regida per criteris de realisme i possibilisme, consistència tècnica, integració social i visió de llarg termini". A més, afegeixen que "enfocaments maximalistes i posicionaments populistes només poden conduir al fracàs i la consegüent frustració" i consideren que és necessari recuperar "la confiança els uns en els altres i interioritzar la revisió crítica d'actuacions com una pràctica sana i socialment assumida per a reforçar la implicació ciutadana".

El manifest apunta que és necessari recuperar "la confiança els uns en els altres i interioritzar la revisió crítica d'actuacions com una pràctica sana i socialment assumida"

El text apel·la a l'esperit de la Transició espanyola com a exemple a seguir: "Els partits polítics han de recuperar l'esperit d'acord i consens que tan bons fruits ha donat des de la Transició en moments difícils. Mantenir l'actual polarització, la prevalença d'interessos partidistes de curt termini sobre l'interés general i la confrontació política, fins i tot amb afronts al nostre entramat institucional i a la divisió de poders, genera tal fissura social que impossibilita escometre l'estratègia col·lectiva que reclamen els ciutadans i incrementa la seua desconfiança en els nostres governants".

El manifest clou amb el compromís de totes les associacions signats de què construiran un model de futur que "ens permeta créixer de manera més sòlida, crear ocupació de major qualitat i generar els recursos necessaris per a finançar el nostre Estat de benestar".

Avui et destaquem
El més llegit