Les empreses catalanes capten el 21% dels Next Generation a l'Estat

S'han captat 766 milions d'euros

Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball, al costat de Joan Romero, director executiu d'Acció | Generalitat Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball, al costat de Joan Romero, director executiu d'Acció | Generalitat

Des de mitjans de l’any 2021, les empreses catalanes han captat un total de 766 milions d’euros dels Fons Next Generation, segons dades facilitades per Acció. Aquesta xifra representa un 21,09% del total de recursos que han arribat al teixit empresarial de l’Estat. “Tenim una mostra més de la capacitat de les empreses per liderar la transformació de l’economia”, apunta Roger Torrent. 

En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Treball afegeix que Catalunya “encara podria obtenir molts més bons resultats amb una gestió directa dels fons, des de la proximitat. No té sentit haver de passar per Madrid”. De les 618 firmes que han aconseguit fons, un 83% són pimes i en gran part de Barcelona o la seva àrea metropolitana. 

Respecte dels projectes empresarials que es duran a terme amb els fons Next Generation a Catalunya destaquen els d’R+D (9,5% del total), i sectorialment dels àmbits dels sistemes industrials (26%), la salut (16,5%), la química, energia i recursos (8,4%), la mobilitat sostenible (8,2%) i les indústries basades en l’experiència (6,8%). “L’objectiu sempre ha estat maximitzar l’accés de les empreses per reconstruir les bases del sistema productiu”, afirma Joan Romero. El màxim responsable d’Acció recorda com des de l’oficina tècnica s’ha ofert assessorament a 1.500 empreses. 

Més informació
Els Next Generation, una oportunitat "per invertir i reformar"
Pimec demana una millor col·laboració publicoprivada en el desplegament dels Next Generation
Els fons Next Generation, una oportunitat per al sector turístic
Avui et destaquem
El més llegit