Les empreses de videojocs es dupliquen en sis anys

Entre 2012 i 2018, el sector passa de tenir 983 treballadors a 2.987, amb un augment de la facturació de 70 a 367 milions d'euros

El SAGA neix per promoure el català en el món del 'gaming' | iStock El SAGA neix per promoure el català en el món del 'gaming' | iStock

El nombre d'empreses de videojocs s'ha duplicat a Catalunya entre 2012 i 2018, passant de 74 a 142, segons el llibre blanc del sector del videojoc, fet públic pel director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (Icec), Miquel Curanta. En declaracions a Europa Press, Curanta ha fet una "valoració absolutament positiva" del creixement exponencial del sector, que en el mateix període ha passat de tenir 983 treballadors a 2.987, amb un augment de la facturació de 70 a 367 milions d'euros.

Més info: L’art de jugar a connectar persones

Després d'uns anys d'assentament d'aquestes empreses a la capital catalana, Curanta ha descartat que s'estigui generant una bombolla, i ha observat que en realitat s'està creant un nou model, "molt heterogeni", amb empreses grans i també petites. Segons el director de l'Icec, aquestes empreses han contribuït a "generar talent a Catalunya" i se centren tant en qüestions de programació i disseny, com creació de relats i nous discursos per a la indústria del videojoc.

Els estudiants també han crescut de forma exponencial dels 324 del curs 2013-2014 als 1.412 del curs actual, sent els que més ocupació aconsegueixen en finalitzar graus relacionats amb continguts digitals interactius en universitats com la de Barcelona (UB), la Politècnica (UPC), la Fabra (UPF) i l'Oberta (UOC).

Més informació
El videojoc valencià vol passar de nivell
E.T. o com enterrar la història d'un gegant dels videojocs
El videojoc ja és mòbil
Avui et destaquem
El més llegit